«Φωτιά» η ανάλυση του Μεσούτ Χακί Τζασίν

Πόλεμο Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία, επειδή «οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους» προέβλεψε ο γνωστός αναλυτής και σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα «αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει μπροστά της εκλογές».

«Μας απειλούν»

Μεταξύ άλλων, ο Τζασίν είπε στο CNN Turk: «Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σε αυτή την πλευρά είναι οι Ρώσοι και στην άλλη πλευρά είναι οι Αμερικανοί. Γιατί; Επειδή οι Αμερικανοί δεν παραχώρησαν αυτή την περιοχή (που ελέγχουν οι Κούρδοι) σ’ εμάς. Ανέπτυξαν συστήματα ραντάρ Patriot εκεί. Μας απειλούν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πώς να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις».

«Με εντολή Ερντογάν»

Στη συνέχεια, ο γνωστός αναλυτής τόνισε: «Εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να πάνε σε πόλεμο μαζί μας, θα χτυπήσουμε την Αμερική. Ο κ. Πρόεδρος μας έχει ήδη πει. Ήμουν στο Προεδρικό Παλάτι όταν το είπε: “εάν εσείς (οι Αμερικανοί) δεν αποσύρετε τους στρατιώτες σας, θα ανοίξουμε πυρ εναντίον τους”».

«Στη θάλασσα»

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τζασίν είχε δηλώσει ότι «με δύο τάγματα θα πετάξουμε στη θάλασσα τους Αμερικανούς από την Αλεξανδρούπολη», αναφερόμενος στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και Έβρο.

Πηγή: parapolitika.gr