«Η Τουρκία συμβάλει στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Προκλητική ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια κατά την τετραμερή διάσκεψη της Παρασκευής, μετά τη συνάντηση που είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του από την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου του, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που όπως υποστηρίζει παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή», ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».