Θέμα εκλογών μετά το τέλος της πανδημίας έβαλε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του και εμφανιζόμενος μάλλον ιδιαίτερα αισιόδοξος άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει.

«Όταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης ,θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσο δύσκολο και να είναι αυτό, γιατί ξανά θα βρεθούμε μπροστά σε κοινωνικά ερείπια και συντρίμμια.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που και να θέλει και να μπορεί να στηρίξει τη κοινωνική συνοχή, να επαναφέρει την ελπίδα και τη δικαιοσύνη.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ο Αλέξης Τσίπρας έχασε τις εκλογές που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει θέμα εκλογών.

Με την αναφορά του αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να υιοθετεί τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ψάχνει κατάλληλο χρόνο για να στήσει κάλπες μετά την πανδημία . Όσοι μάλιστα επεξεργάζονται αυτά τα σενάρια υποστηρίζουν ότι πρόθεση του πρωθυπουργού είναι αφ ενός να ανανεώσει την λαϊκή εντολή- εφόσον κερδίσει τις εκλογές- προκειμένου να αντιμετωπίσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα και αφ ετέρου να κάψει το σενάριο της απλής αναλογικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως με την αναφορά του αυτή , άφησε να εννοηθεί ότι ακόμα και αν δεν θελήσει να πάει ο πρωθυπουργός σε εκλογές οι συνθήκες θα είναι τέτοιες που θα τον οδηγήσουν στις κάλπες.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε παράλληλα και μια ακόμη διάσταση στο θέμα της πανδημίας λέγοντας ότι

«Είναι πολύ μεγάλος ο κατάλογος, και είναι πολλά τα λεφτά.

Για αυτό και θα ζητήσουμε τη παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έλεγχο των δαπανών υγείας λόγω Κορωναιού.

Διότι ας το καταλάβουν καλά ούτε η δημοκρατία, ούτε ο έλεγχος και η λογοδοσία μπορούνε να μπούνε σε καραντίνα.

Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε κάποιοι, με πρόσχημα τη καραντίνα να κάνουν χρυσές δουλειές με τα χρήματα αυτών που υποφέρουν

Οι ευθύνες είναι απόλυτες και γνωστές.

Και τα ερωτήματα αμείλικτα, πόσο δε μάλλον όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές.

Κανείς δε θα ξεφύγει από αυτές τις ευθύνες.»