Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί, αν όλα είναι καλά από επιδημιολογικής σκοπιάς, στις 28 Ιουνίου.

 Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που ωστόσο προειδοποίησε πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα η απόφαση να ανακληθεί σε περίπτωση που επιβάλει κάτι διαφορετικό η πανδημία του κοροναϊού. «Σκεφτόμαστε πως η δημοκρατική ζωή, κι αυτή, πρέπει να επανεκκινήσει» σχολίασε ο Φιλίπ.

  «Ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την υπόθεση νέα αναβολής θα κατατεθεί στις 27 Μαΐου» πρόσθεσε προκειμένου να είναι εφικτή μια νέα αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών. Η Γαλλία προχώρησε στη διενέργεια των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω καραντίνας για τον κοροναϊό.

 Η απόφαση της κυβέρνησης της Γαλλίας δέχτηκε έντονη κριτική, καθώς οι πολίτες, φοβούμενη την πανδημία απείχαν μαζικά από την εκλογική διαδικασία. Ως την 15η Μαρτίου, η Γαλλία μετρούσε μόλις 1.606 κρούσματα και 30 νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός στη χώρα εκτινάχτηκε στις εβδομάδες που ακολούθησαν. Κάπως έτσι, η αποχή στις εκλογές άγγιξε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 56%.

Πηγή: parapolitika.gr