Πώς οι δεξαμενές ψήφων αλλάζουν τα δεδομένα στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ενα σκληρό εσωκομματικό μπρα-ντε-φερ στο Κίνημα Αλλαγής με φόντο την Κρήτη αναμένεται να καταγραφεί ενόψει των «πράσινων» εσωκομματικών εκλογών
, δεδομένου ότι, εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη, που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, την προηγούμενη εβδομάδα έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση απόσυρσης της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά, λόγω προβλημάτων υγείας. Η κίνηση του κ. Κεγκέρογλου προκάλεσε έκπληξη, καθώς δεν είχε εκφράσει στο παρελθόν τέτοιες φιλοδοξίες, ωστόσο πλέον περιπλέκει τα πράγματα όσον αφορά την «κούρσα» Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδου και Χάρη Καστανίδη.

Και οι δύο Κρήτες πολιτικοί, πάντως, φαίνεται να διαθέτουν ισχυρούς πυρήνες στο νησί, με τον κ. Κεγκέρογλου να επικεντρώνεται στο Ηράκλειο, όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές συγκέντρωσε 10.598 ψήφους. Ισχυρό έρεισμα στο Ηράκλειο, όμως, έχει και ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος στις τελευταίες ευρωεκλογές συγκέντρωσε 12.710 ψήφους. Το θετικό για τον τελευταίο είναι ότι διατηρεί ενεργές δυνάμεις και στους άλλους νομούς της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στα Χανιά τον είχαν ψηφίσει 2.500, στο Ρέθυμνο 4.000 και στο Λασίθι περί τους 4.000 πολίτες.

Πηγή: parapolitika.gr