Ο Δημήτρης Διαμαντίδης απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στηρίζει το δόγμα της ενιαίας γραμμής.

Θέση στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, πήρε το στέλεχος του Κινήματος και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά, Δημήτρης Διαμαντίδης

Με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Διαμαντίδης απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στηρίζει το δόγμα της ενιαίας γραμμής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Διαμαντίδη

Το δόγμα της έννοιας γραμμής. Η προοπτική που θα αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ θα καθοριστεί από τις επιλογές μας και από την απόφαση της κάλπης του Δεκεμβρίου. Καταρχάς να δηλώσω ότι σέβομαι Τίμο και αναγνωρίζω ως συντρόφους όλους τους υποψήφιους. Από εδώ δεν θα ακουστεί τίποτα αρνητικό για κανέναν. Θα δώσω την μάχη για την αποκατάσταση της αλήθειας, για την ολική επαναφορά του χώρου και του κόμματος στην θέση που είχαμε συνηθίσει και στην θέση που μας αξίζει. Η Φώφη Γεννηματά, που είχε μάθει να δίνει μάχες και να της κερδίζει κράτησε το κόμμα ενωμένο διπλασιάζοντας τα ποσοστά του. Η συνέχεια όμως της ανοδικής πορείας εξαρτάται πλέον από το αποτέλεσμα της κάλπης και την απόφαση των μελών του κινήματος αλλαγής. Στις εκλογές του Δεκεμβρίου θα στηρίξω τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι μια συνειδητή επιλογή που πρέπει να δικαιωθεί. Ιστορική δικαίωση του χώρου και της παράταξης πέρνα μέσα από την ηθική αποκατάσταση του τελευταίου πρωθυπουργού του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Η ιστορική αυτή η αποκατάσταση αποτελεί το σημείο μηδέν για την ενιαία γραμμή που θα ακολουθηθεί από τον Δεκέμβριο και μετά η ενιαία γραμμή άνω κάτω. Θα κλείσει τα εσωτερικά μέτωπα θα συντρίψει, θα απότομος και θα απομόνωση όσους βάζουν διχαστικά διλήμματα λοξοκοιτάζοντας δεξιά και αριστερά. Θα αποτελέσει την νικηφόρα προβολή του μέλλοντος. Στηρίζω τον τελευταίο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ για την υπηρετεί το δόγμα της έννοιας γραμμής. Στηριζόταν τελευταίο πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ του 45% για τα βιώματά του. Γιατί όταν η χούντα του έβαλε το όπλο στον κρόταφο εκείνος δεν έδωσε τον μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου!

Για όσα έκανε ο πρωθυπουργός (Διαύγεια Καλλικράτης opengov κι άλλες 100 μεταρρυθμίσεις) που άλλαξαν προς το καλύτερο την Ελλάδα και σήμερα δικαιώνονται από όλους. Στηρίζω Παπανδρέου άνω κάτω. Γιατί το ήθος δεν αποτελεί αδυναμία γιατί το να είναι κάποιος μετριοπαθείς είναι πλεονέκτημα. Για την συνέχιση της αυτόνομης αλλά συνάμα και ανοδικής πορείας του ΠΑΣΟΚ. Για την προοδευτική διακυβέρνηση είναι πάγια πολιτική θέση του διαχρονικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τώρα του Kινήματος Aλλαγής. Με αυτήν ως προς πρόταγμα προσδιορίζεις ότι ως θέμα αρχής και αδιαπραγμάτευτη στρατηγικής το προγραμματικό πλαίσιο της δημοκρατικής μας παρατάξης είναι σταθερά προσανατολισμένο με μια προοδευτική απάντηση στα προβλήματα του ελληνικού λαού και ιδίως των λαϊκών τάξεων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, της νεολαίας και την αφομοίωση και εντάξη στην πολιτική μας την αντιμετώπιση των νέων απειλών, όπως η κλιματική κρίση, υπέρ συγκέντρωση του πλούτου σε ολοένα και λιγότερους, στην φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την περιθωριοποίηση των νέων και την έλλειψη ευκαιριών στην ζωή τους.

Στηρίζω τον Γιώργο: Για την στην πολιτική πολιτική ζωή του τόπου, ιστορικές αδικίες δεν έμειναν αναπάντητες. Στο τέλος του δρόμου η αλήθεια έλαμψε! Για τη χώρα χρειάζεται πολιτικούς με εμπειρία, διεθνώς καταξιωμένος που να μπορούν να συνεννοηθούν και όχι ακραίους, οπορτουνιστές η αριβίστες.
Γιατί είναι Παπανδρέου. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και μπορεί να αναστηθεί από έναν άλλο Παπανδρέου. Γιατί ένας Μητσοτάκης μπορεί να ηττηθεί μόνο από έναν Παπανδρέου. Καλό αγώνα!