Οι διαφωνίες και ο εκνευρισμός των επιτελείων

Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για το Κίνημα Αλλαγής
το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, καθώς σημειώθηκε νέα εμπλοκή και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει, τα στρατόπεδα Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη συμφώνησαν με την ΕΡΤ στη διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών: μιας στις 29 Νοεμβρίου (22.00) με όλους τους υποψηφίους και μιας επιπλέον πριν από τον δεύτερο γύρο ανάμεσα στους δύο τελικούς διεκδικητές.

«Θρίλερ» με τους δημοσιογράφους

Η ΕΡΤ πρότεινε να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κουβαράς (Action 24), Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλος Τσίμας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ), ώστε να εκπροσωπηθούν όλα τα είδη ΜΜΕ. Συντονίστρια θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν οι τέσσερις υποψήφιοι, ωστόσο διατύπωσε ενστάσεις ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, Βαγγέλης Τσόγκας. Οπως είπε, παρεμβαίνοντας, «η πλευρά Ανδρουλάκη θα επιθυμούσε να υπάρξει εκπροσώπηση από τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη επικοινωνιακή διάχυση».

Μετά τη διαφωνία της πλευράς Ανδρουλάκη,  η ΕΡΤ επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων δηλώνοντας ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η επικοινωνία με τα κανάλια και τους προέτρεψε να το πράξουν οι ίδιοι.

Ο εκνευρισμός των επιτελείων 

Η νέα εμπλοκή προκάλεσε εκνευρισμό στα υπόλοιπα επιτελεία. Ο Σπύρος Καρανικόλας μετέφερε στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση της και πως δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να υποδείξει δημοσιογράφους ή να επικοινωνήσει με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. 

«Εμείς θέλουμε να γίνει το debate και την ευθύνη ευθύνη της διοργάνωσής του την έχει η Δημόσια τηλεόραση, δεν θα υποκαταστήσουμε εμείς τον ρόλο της ΕΡΤ» φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε ανάλογο κλίμα κινείται κα η πλευρά του Παύλου Χρηστίδη, που φέρεται να υποστηρίζει ότι «θέλουμε τη Δημόσια Τηλεόραση να κάνει τη δουλειά της», ενώ αιχμές κατά της πλευράς Ανδρουλάκη φέρεται να αφήνει και η πλευρά του Χάρη Καστανίδη. 

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε αστείο να μετατρέπεται σε μείζον θέμα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ το ντιμπέιτ τονίζοντας ότι τα πιο δύσκολα ερωτήματα δεν είναι στο ντιμπέιτ, αλλά είναι στον δρόμο.

To στρατόπεδο πάντως του Νίκου Ανδρουλάκη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή που να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.

Νέο ραντεβού για να βρεθεί η χρυσή τομή

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το βράδυ της Πέμπτης, στις 9:30, θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ της ΕΡΤ και των υποψηφίων, προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η διαδικασία διεξαγωγής του debate

Πηγή: parapolitika.gr