«Υπερασπίστηκα τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε ΚΙΝΑΛ»

Πρόταση για τη διεξαγωγή τεσσάρων ντιμπέιτ σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας με τη συμμετοχή όλων των συνυποψηφίων διατύπωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην «Καθρέφτης» ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι η πρόταση του έχει στόχο να καταδείξουμε ότι «αφενός ο χώρος μας έχει διακριτές θέσεις απέναντι στα άλλα κόμματα, αφετέρου δε ότι η ενότητα που συμβόλιζε η Φώφη Γεννηματά παραμένει».

Να ψηφίσουν ηλεκτρονικά οι απόδημοι

«Πέρα από τα debate, μια άλλη πρόταση που θα καταθέσω στην αρμόδια επιτροπή, είναι να θεσπίσουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία, τουλάχιστον για τους απόδημους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε ένα μήνα από τώρα, αλλά θα μπορούν οι απόδημοι να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι “πιασάρικα” θέματα, αλλά επειδή προέρχονται από μια άποψη που έχω για το κόμμα ότι πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία, να γίνει πιο ανοιχτό, πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο και όχι να απωθεί», πρόσθεσε.

«Η παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτικό πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν στις κάλπες. Να ξεχάσουμε τα κόμματα ως τσιφλίκια και να αρχίσουμε να τα σκεφτόμαστε ως χώρους παραγωγής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος.

«Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι θέσεις τους να μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων. Εμείς θα βγούμε έξω, η δική μου προεκλογική εκστρατεία είναι όλη σχεδιασμένη γύρω από θέσεις, τις οποίες θα τις μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα μιλήσουμε και μέσα από τα media διότι ο χρόνος είναι λίγος για να πούμε τι είναι αυτό που κάνει διακριτή τη δική μου υποψηφιότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ

«Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ και υπερασπίστηκα τα σύμβολα όταν όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι μου υπέγραψαν να μετονομαστούμε σε ΚΙΝΑΛ. Το σύμβολο το αλλάζεις ως επιστέγασμα μιας διαδικασίας που ξεκινάει με τη θέση σου, με το καταστατικό, με μια μεγάλη εξόρμηση για να ενεργοποιήσεις το στελεχιακό δυναμικό και μετά εάν είναι τροχοπέδη, να αλλάξεις το όνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμφιβάλω εάν Μητσοτάκης ή Τσίπρας επιδείξουν πραγματικά διάθεση συνεργασίας

Σε ότι αφορά τις κινήσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε : «Πολύ αμφιβάλω εάν ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας επιδείξουν πραγματικά διάθεση συνεργασίας. Θα θέλουν να δυναμώσουν τα δικά τους κόμματα και λιγότερο να ασχοληθούν με ένα άλλο κόμμα», επεσήμανε, προσθέτοντας πως εάν το ΚΙΝΑΛ έχει αρκετή δύναμη για να επιβάλει έναν διάλογο, «τότε ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνει πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις».

«Έχουμε μια κυβερνητική πολιτική που επενδύει έναν πακτωλό χρημάτων σε ένα παρωχημένο παραγωγικό μοντέλο. Και έχουμε μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να το αξιολογήσει και να κάνει κριτική πάνω σε αυτό, με αποτέλεσμα να οδεύουμε ως χώρα σε μια νέα πτώχευση την οποία θα πληρώσουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Αν ρίχνεις χρήματα σε μια μηχανή που δεν δουλεύει, αργά ή γρήγορα αυτά θα είναι πεταμένα. Αν θέλουμε να κάνουμε μια πραγματική αλλαγή στον τόπο, θα πρέπει να διευρύνουμε την παραγωγική βάση η οποία είναι επικίνδυνα συρρικνωμένη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος.

«Δεν λέμε κάτι ευκαιριακό, μια “φωτοβολίδα”, ακόμα και οι “φωτοβολίδες” που έχουν οι δικές μας προτάσεις φεύγουν από μια βάση που είναι πολύ συγκεκριμένη, η οποία λέει ότι χωρίς αποσυγκέντρωση της εξουσίας δεν μπορούμε να έχουμε δίκαιη κατανομή του πλούτου», διευκρίνισε ο κ. Γερουλάνος.