Δεν θα συμμετάσχει ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο κύβος ερρίφθη. Στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε υποψηφίων, όπως αποφασίστηκε στην σημερινή δεύτερη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των  των «μνηστήρων» για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και της διοίκησης της ΕΡΤ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διεξαχθεί το ντιμπέιτ στα πρότυπα του 2017. Δηλαδή, θα υπάρχουν πέντε θεματικές, ένας δημοσιογράφος από κάθε ιδιωτικό κανάλι και κάθε υποψήφιος θα έχει δύο λεπτά, ώστε να απαντήσει στα εκάστοτε ερωτήματα. Μάλιστα, θα μπορεί ο καθένας να διαλέξει έναν συνυποψήφιο του και να κάνει μία ερώτηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στο ντιμπέιτ, καθώς το επιτελείο του διαφωνεί μεταξύ άλλων, σε ζητήματα όπως τον χρόνο που θα έχει ο κάθε υποψήφιος διότι όπως λένε δεν αρκεί ώστε να αναπτυχθούν οι θέσεις των υποψηφίων.

Η πρόταση της ΕΡΤ για τους δημοσιογράφους

Η ΕΡΤ πρότεινε να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Γιώργος Κουβαράς (Action 24), Τάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και Παύλος Τσίμας (Ρ/Σ ΣΚΑΪ) ώστε να εκπροσωπηθούν όλα τα είδη ΜΜΕ. Συντονίστρια θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.