Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εργάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας εξορμήσεις ανά την επικράτεια.Πρώτος σταθμός δεν αποκλείεται να είναι η εκλογική του περιφέρεια, η Αχαΐα

Η κόντρα για την προοδευτική διακυβέρνηση συνεχίζεται, με τους υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής να ξεδιπλώνουν την ατζέντα τους.

«Προοδευτική κυβέρνηση για να γίνει πρέπει να έχει αριθμούς. Το ΚΚΕ την αρνείται, η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Ο Βαρουφάκης την αρνείται η άρνηση έρχεται από τα αριστερά. Εγώ λέω ότι αν είμαι η επιλογή του κόσμου που θα έρθει στις 5 Δεκεμβρίου η άρνηση θα έρθει από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι και πεντακάθαρη», σημειώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παράλληλα, το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου εργάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας εξορμήσεις ανά την επικράτεια.Πρώτος σταθμός δεν αποκλείεται να είναι η εκλογική του περιφέρεια, η Αχαΐα.

Ο κύκλος των συνεργατών του Παπανδρέου επιμένει, πως δεν τίθεται θέμα συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός στο Ολυμπία Φόρουμ μίλησε για ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης προς την πράσινη μετάβαση.

«Η μετάβαση αυτή πρέπει να είναι ιδιοκτησία του πολίτη. Να είναι συμμέτοχος να παίρνει μέρος στην αποφάσεις που θα πάρουμε ως πολιτεία μέσα από διαβούλευση, μέσα από την καθημερινή συμμετοχή. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πάμε σε μια συμμετοχική κοινωνία. Και τα κόμματα πρέπει να είναι. Εγώ το πιστεύω και για το δικό μας. Συμμετοχικό κόμμα. Συμμετοχή του πολίτη», σημείωσε.

Ο Γιώργος Καμίνης στα «Νέα Σαββατοκύριακο» δήλωσε πως: «Η υποψηφιότητα Παπανδρέου μπορεί να λειτουργήσει ως αποφασιστικός καταλύτης για ολόκληρο το κομματικό σύστημα».

«Συγχρόνως εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, θα έχουμε πια καταστήσει σαφές το ποιοι είμαστε και το κενό περιεχομένου ερώτημα ‘με ποιον θα πάτε’ θα έχει χάσει πλέον κάθε σημασία».

«Προτεραιότητά μου δεν είναι να συγκυβερνήσω ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ», ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε εμμέσως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας παρότι δεν έκανε ρητή αναφορά, μίλησε ξανά για προοδευτική διακυβέρνηση.

Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με βασικούς υποστηρικτές του για οργανωτικά θέματα έχει ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ επόμενη στάση στην προεκλογική εκστρατεία του Χάρη Καστανίδη είναι η Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο