Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις»

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου, μίλησε για το αποτέλεσμα των εκλογών, τις ελληνοτουρικές σχέσεις αλλά και το μεταναστευτικό ζήτημα.

mitsotakis-cnn

Κατά την έναρξη της συνέντευξης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας ότι «πήγαμε πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο»«Περίμενα τη νίκη του κόμματός μας, έχουμε κάνει αρκετά από όσα περίμεναν οι πολίτες. Δεν έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία, θα έχουμε δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου με βάση το εκλογικό μας σύστημα. Είχαμε ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα. Ανταποκριθήκαμε σε όσα είχαμε πει πριν τέσσερα χρόνια. Οι Έλληνες πολίτες μας επιβράβευσαν όχι μόνο για την οικονομία των τελευταίων τεσσάρων ετών, αλλά και για το πρόγραμμά μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ήταν ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις». 

mitsotakis-cnn__2_

«Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι με κυβέρνηση, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Σχολιάζοντας το μεταναστευτικό ζήτημα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για την πρακτική του push forward, ενώ τόνισε ότι «είδα το βίντεο των New York Times και ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα. Πίσω στο 2015 το 75% των μεταναστών της ΕΕ έμπαιναν από την Ελλάδα. Από όταν ανέλαβα, μίλησα για αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και καταφέραμε να πολεμήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών. Κάναμε σημαντική δουλειά με τα ασυνόδευτα ανήλικα. Είπαμε στην ΕΕ πως δεν μπορείς να έχεις μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων».

«Ήμασταν οι πρώτοι που στείλαμε βοήθεια στην Τουρκία μετά τον σεισμό. Είναι ανθρώπινες σχέσεις κι αυτό βοήθησε να δημιουργηθεί μια θετική διάθεση ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Τουρκία έχει δεύτερες εκλογές όπως και εμείς. Ξέρω ότι η πολιτική της Τουρκίας δεν θα αλλάξει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ξέρουμε ότι βασίστηκε η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στον αναθεωρητισμό, υπάρχει η ρητορική της «Γαλάζιας Πατρίδας», είναι ξεκάθαρη απειλή απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας. Έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της χώρας μου. Όμως, είμαστε σε θέση να λύσουμε τις διαφορές μας. Αν χρησιμοποιήσουμε το Διεθνές Δίκαιο, θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Αν ο κ. Ερντογάν επανεκλεγεί, αν επανεκλεγώ κι εγώ, θα έχουμε την ευκαιρία να αναζητήσουμε λύσεις. Όμως, δεν είμαι αφελής να πιστεύω πως αυτά τα προβλήματα και η πολιτική της Τουρκίας θα αλλάξουν από τη μία ημέρα στην άλλη», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης για τη σχέση με την Τουρκία.

Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη