«Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματος που έχει μετατρέψει τις θάλασσες της Μεσογείου σε υγρό τάφο για χιλιάδες ξεριζωμένους
» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της  ομιλίας του το Σάββατο σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι.

«Όπως δεν συμβιβαζόμαστε με το ότι μπορεί κάθε τρεις και λίγο να μετράμε νεκρούς στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα νοσοκομεία, στα τρένα, έτσι και δεν θα συμβιβαστούμε με το να χάνονται μωρά, μικρά παιδιά με τις μανάδες τους κλεισμένα σε ένα αμπάρι στον πάτο της θάλασσας… Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. Δεν συμβιβαζόμαστε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν αιτίες και ένοχοι και εμείς έχουμε αποφασίσει να τους πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να τους ανατρέψουμε, για να ζήσουμε όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Έτσι πρέπει να γίνει κι έτσι θα γίνει…» τόνισε.

«Η εκμετάλλευση που παράγει το σάπιο σύστημα πίσω από τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές»

Είπε ότι πίσω από τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές «βρίσκεται η φτώχεια, η εκμετάλλευση που παράγει αυτό το σάπιο σύστημα, ο καπιταλισμός, τον οποίο όλοι, πλην ΚΚΕ, υπερασπίζονται και υπηρετούν, ενώ τσακώνονται μόνο για το ποιος θα κάτσει στις καρέκλες να τον διαχειριστεί».

«Από πίσω βρίσκονται οι μεγάλες επενδύσεις που μετατρέπουν τον πλούτο αυτών των χωρών σε κατάρα για τους λαούς τους. Βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι, οι εμφύλιες συγκρούσεις που εξαπολύονται και υποδαυλίζονται από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα» προσέθεσε.

Koutsoubas_Peristeri_2
Koutsoubas_Peristeri_1

Απαντώντας «στα κόμματα και τα ΜΜΕ του συστήματος» που ρωτούν τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να σταματήσουν οι πόλεμοι, είπε «να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στις επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων, να καταργηθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία που προβλέπει συνδρομή ελληνικών δυνάμεων στο Σαχέλ».

«Αυτά να κάνετε! Αλλά δεν θα τα κάνετε, γιατί αυτή την πολιτική υπηρετείτε, που έχει σκοπό την ενίσχυση της θέσης της ελληνικής αστικής τάξης, η οποία θέλει μεγαλύτερα κομμάτια για τον εαυτό της από την ιμπεριαλιστική λεία.

Ε, αυτή η λεία είναι πάντα βουτηγμένη μέσα στο αίμα των λαών, όπως με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε προχτές έξω από την Πύλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι το έγκλημα συνεχίζεται όταν οι ξεριζωμένοι προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη-φρούριο, καθώς «αντί να τους υποδέχονται, ήδη από το έδαφος της Τουρκίας και άλλων χωρών, με επιτροπές εξέτασης του ασύλου, ώστε να μην χρειάζεται να ριψοκινδυνεύουν με επικίνδυνα ταξίδια, όπως προτείνει το ΚΚΕ, άλλοτε πέφτουν πάνω σε φράχτες όπως στον Έβρο, άλλοτε στη FRONTEX, άλλοτε στην ισπανική συνοριοφυλακή που τους δολοφονεί, άλλοτε σε κάποια από τις φρεγάτες του ΝΑΤΟ που κάλεσαν οι κυβερνήσεις να επιτηρούν το Αιγαίο».

Σημείωσε ότι ο φράχτης «για τον οποίο ερίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ» είναι «αποτελεσματικός καθώς σκοπός του είναι να κάνει όλο και πιο δύσκολη τη διέλευση των ξεριζωμένων και έτσι ανεβαίνουν οι ταρίφες των διακινητών, έτσι επιλέγονται επικίνδυνα δρομολόγια, έτσι φτάνουμε στα πολύνεκρα ναυάγια».

«Για όσους τελικά καταφέρουν να φτάσουν, αρχίζει το επόμενο μέρος του δράματος, πότε με τις Μόριες του ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τις κλειστές δομές της ΝΔ, όπου οι κατατρεγμένοι διαπιστώνουν ότι έφυγαν από τη μία βαρβαρότητα για να βρεθούν σε μία άλλη» είπε προσθέτοντας ότι «όσοι δεν κάνουν για φθηνό εργατικό δυναμικό, παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, ίσως για να ξαναδοκιμάσουν αργότερα σε ένα καινούργιο ταξίδι του θανάτου».

Είπε ότι αυτήν τη βάρβαρη πολιτική έχουν υπηρετήσει όλες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις.

«Ας μην κάνουν, λοιπόν, ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το έγκλημα τα κόμματα που κυβέρνησαν, τα κόμματα που παρουσιάζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως το “κοινό” σπίτι των λαών. Γιατί προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη οργή, ακόμα και τέτοιες ώρες, μιλώντας για τις αξίες της ΕΕ που δήθεν παραβιάζονται. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωσή τους, αυτές και οι αξίες της. Και γι’ αυτό είναι όλοι τους υπόλογοι γι’ αυτό το έγκλημα, που πρέπει να γίνει ένα επιπλέον κριτήριο ψήφου μπροστά στην κάλπη της επόμενης Κυριακής» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Την άλλη Κυριακή στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, το ΚΚΕ πρέπει να είναι ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατό» τόνισε ο Δημήτης Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι χρειάζονται δυνατό ΚΚΕ «απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που ετοιμάζεται πάλι να πάρει φόρα για να σαρώσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματά μας, να φορτώσει στον λαό τα καινούργια ματωμένα πλεονάσματα, αλλά και τη νέα κρίση που φαίνεται να είναι προ των πυλών».

Τόνισε ότι μπορεί η ΝΔ ως κυβέρνηση «να τα βρήκε εύκολα την προηγούμενη τετραετία με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν το 50% και το 70% των νομοσχεδίων της», όμως «δεν τα βρήκε εύκολα στην προσπάθειά της να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση τους αντιλαϊκούς νόμους της» γιατί «απέναντί της υπήρχε το ΚΚΕ, με τις δυνάμεις του πάντα μπροστά, να κάνει πράξη το σύνθημα: “Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής”».

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα»

«Το ίδιο θα κάνει και τώρα! Κι ας προσπαθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αφοπλίσουν το λαό, μιλώντας για την δήθεν παντοδυναμία της ΝΔ.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να νιώθει παντοδύναμη όταν είναι δυνατό το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση ότι θα είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Κι αυτό ισχύει διπλά στην Αττική, όπου το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα, με 11 βουλευτές» τόνισε.

Koutsoubas_Peristeri_4
Koutsoubas_Peristeri_3

Χαρακτήρισε την τρίτη θέση που κατέλαβε το ΚΚΕ στην Αττική ως «απόδειξη ότι ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, που υπηρετούν σύσσωμα τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κυβερνήσεις τους».

«Η ΝΔ ήρθε πρώτη γιατί είχε τους καλύτερους χορηγούς, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, που επικρατούσαν σε αυτές τις περιοχές εδώ και δεκαετίες, πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας: «στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, η ΝΔ μπορεί να ήρθε πρώτη και να κοκορεύεται ο Μητσοτάκης, αλλά με ποσοστό πολύ μικρότερο από το πανελλαδικό της. Και τώρα στην κάλπη της επόμενης Κυριακής μπορεί να πάρει ακόμα μικρότερο. Δεν έχουν κανέναν λόγο να την ξαναψηφίσουν οι λαϊκοί άνθρωποι που το έκαναν κάτω από τον εκβιασμό “σταθερότητα ή αστάθεια” και με την επίδραση μιας αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης της ΝΔ με άλλα κόμματα».

Είπε ότι το κρίσιμο για το λαό στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας «είναι πόσο ψηλά θα φτάσει το ποσοστό του ΚΚΕ, με πολλές χιλιάδες καινούριες ψήφους, για να εξασφαλίσουμε την εκλογή του δεύτερου κομμουνιστή βουλευτή του Γιώργου Πέρρου».

«Οι λαϊκές συνοικίες δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τα ίδια κόμματα που στηρίζουν και οι εργοδότες τους»

Υπογράμμισε ότι οι λαϊκές συνοικίες «δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τα ίδια κόμματα που στηρίζουν και οι εργοδότες τους, τα κόμματα που ορκίζονται στο καπιταλιστικό κέρδος και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας σαν κόστος. Τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα και θα αποτελέσουν αύριο την επόμενη κυβέρνηση και την επόμενη συναινετική αντιπολίτευση που έχει εξίσου ανάγκη το σύστημα, δηλαδή τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Έχουν, όμως, πολλούς λόγους να κλείσουν τα αυτιά τους στους εκβιασμούς και να βρεθούν στην κάλπη μαζί με το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο Αλέξη Τσίπρας «αντιγράφει τα ίδια βρώμικα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυπηρετεί το σχέδιο της ΝΔ».

«Πυρά» σε ΣΥΡΙΖΑ για Μαραντζίδη και εκλογικά ποσοστά

«Ίσως αυτή η γραμμή να αποτελεί συμβουλή του υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντικομμουνιστή Μαραντζίδη, ξέρετε, αυτού που δικαιώνει τα Τάγματα Ασφαλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Koutsoubas_Peristeri_6
Koutsoubas_Peristeri_5

Είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «φωτογραφίζει ευθέως το ΚΚΕ όταν λέει ότι δεν έχει καμία διαφορά ένα κόμμα να πάει από το 7 στο 8%, ενώ αυτό που έχει σημασία είναι να ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε: «Οι εργαζόμενοι της χώρας μας ξέρουν ότι ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Γιατί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παραπάνω, σημαίνει ότι θα εκλεγούν περισσότεροι κομμουνιστές βουλευτές που θα είναι στήριγμά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ενώ, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20 στο 21% σημαίνει να εκλεγούν 1-2 παραπάνω βουλευτές που θα ψηφίζουν εμβληματικά νομοσχέδια του Μητσοτάκη και θα υπονομεύουν τους αγώνες».

Σημείωσε επίσης, ότι «πίσω απ’ αυτή τη στάση του Τσίπρα μπορεί να δει κανείς την εχθρότητα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο εργατικό κίνημα, στην ανασύνταξη του οποίου πρωτοστατεί το ΚΚΕ».

Αναφέρθηκε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους λαϊκούς ανθρώπους που τους ακολουθούσαν τα προηγούμενα χρόνια «να μην τους δώσουν άλλη ανοχή, γιατί η ανοχή γίνεται τελικά συνενοχή».

«Ακολουθήστε το παράδειγμα χιλιάδων ακόμα ανθρώπων που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ στις 21 Μαΐου» προσέθεσε. 

Αναφερόμενος στα λεγόμενα μικρά κόμματα, έκανε λόγο για συνήθεια του συστήματος να «φουσκώνει τέτοιους σχηματισμούς από το πουθενά για να του κάνουν τη δουλειά που θέλει, και μετά να τους αποσύρει» και σημείωσε ότι «τώρα κάνουν το ίδιο με το κόμμα της Κωνσταντοπούλου η οποία έχει βεβαρημένο παρελθόν από την περίοδο της εξαπάτησης του λαού το πρώτο εξάμηνο του 2015. Εξαπάτηση την οποία η ίδια υπηρέτησε από τη θέση της προέδρου της Βουλής».

«Στις 21 Μάη έγινε μεν το πρώτο βήμα, αλλά θα μείνει μετέωρο αν δεν επιβεβαιωθεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή. Τελικά μόνο αυτή η ψήφος θα μετρήσει και θα φέρει αποτελέσματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Από την ψήφο της άλλης Κυριακής θα κριθεί αν ο λαός της Δυτικής Αθήνας θα στείλει τελικά στη Βουλή και τη Βιβή Δάγκα και τον Γιώργο Πέρρο, δύο δοκιμασμένους αγωνιστές που θα γίνουν η φωνή των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας της περιοχής» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, και κατέληξε στην ομιλία του:

«Αξίζει ο καθένας και η καθεμιά να κάνει κάθε προσπάθεια, κάθε θυσία για να εξασφαλίσει την ψήφο του στο κόμμα. Την αποχή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκολα που έρχονται. Πάμε στις μέρες, στις ώρες που απομένουν. Με οργή, με καρδιά και με μυαλό, πάμε να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στη δύναμή μας! ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ».