«Τι παίρνεις με 1% παραπάνω» αναφέρει η αφίσα που επιχειρεί σύγκριση των υποψηφίων

Πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ξέσπασε στον Πειραιά, εξαιτίας αφίσας του ΚΚΕ η οποία ανέβηκε και στη σελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά το βράδυ της Δευτέρας 19/06.

Συγκεκριμένα, στην αφίσα η οποία έχει τίτλο «Εκλογές 25η Ιούνη – Τι παίρνεις με 1% παραπάνω» επιχειρείται «σύγκριση» των υποψηφίων ΚΚΕ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.

Τι αναφέρεται για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα

Για τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα, αναφέρει ότι είναι γνωστός «πλασιέ της συμφωνίας για το ξεπούλημα του Ελληνικού» ότι «επέκρινε τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη επειδή δεν πουλάει το λιμάνι της Πάτρας» και ότι «ως καθηγητής στο ΕΜΠ ψήφισε υπέρ της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που υποτίθεται ότι θέλει να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

afisaKKE_2

Εξοργισμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Μπελαβίλα να απαντά με μια μακροσκελή ανάρτησή του στον υποψήφιο του ΚΚΕ Νίκο Αμπατιέλο.

«Ό, τι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκει στην κουλτούρα τρελλαμένων φανατικών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής και επισημαίνει ότι «η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος της αφίσας ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”.

«Αν όντως είναι δική σας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ» αναφέρει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

____afisa_2

Η απάντηση του Νίκου Μπελαβίλα

«Αγαπητέ Νίκο Αμπατιέλο, σου απευθύνομαι προσωπικά διότι κάποιος μου έκανε την τιμή να βρίσκομαστε μαζί σε αυτή την αφίσα.

Σου απευθύνομαι επίσης καθώς οι δικοί σου και οι δικοί μου, ο Αντώνης Αμπατιέλος, η Άννα Αμπατιέλου, ο πρσβύτερος Νίκος Αμπατιέλος, και ο πατέρας μου, ο Γιώργης Μπελαβίλας όπως δεκάδες Πειραιώτες ήρωες της γενιάς τους, διάλεξαν να βρεθούν δίπλα-δίπλα, στα οδοφράγματα, στα μπλόκα, στους πάγκους των στρατοδικείων, στις εξορίες. Χώρισαν το ’68 οι δρόμοι τους -μισοί-μισοί- αλλά διατήρησαν μέχρι τέλους τον σεβασμό ο ένας τον άλλον.

Άκου λοιπόν νεότερε Νίκο Αμπατιέλο, έναν μεγαλύτερο. Ουδέποτε ό,τι φαίνεται εδώ σε αυτή την αφίσα ανήκε στην ηθική όλων όσων μάχονταν για την ελευθερία, για το λαό, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, για έναν κόσμο φωτεινό, όχι σκοτεινό.

Αντίθετα, ό, τι βλέπουμε και διαβάζουμε στην εικόνα, ανήκε στην κουλτούρα τρελλαμένων φανατικών που σύντομα λάκισαν για αλλού. Αυτό στο γράφω γιατί στον Πειραιά γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γνωριζόμαστε όλες και όλοι καλά. Μακάρι αυτή η αφίσα να μην είναι έργο δικό σας. Καθώς η αισθητική, η σύλληψη και ο στόχος ταιριάζει γάντι με τον σχεδιασμό των trolls, εκεί στα σκοτεινά υπόγεια της “Ομάδας Αλήθειας”. Αλλιώς, αν όντως είναι δική σας τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Για εσάς Νίκο και το ΚΚΕ. Ξανασκέψου το!»