Επισήμως, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ως τώρα έχει μόνο 1.300 νεκρούς στρατιώτες στην Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη σκοτωθεί τουλάχιστον 26 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που μεταδίδει το αγγλόφωνο δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατοντάδες πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε σάκους εντόπισαν σε ψυχόμενα βαγόνια τρένου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

«Οι πραγματικές απώλειες αυτού του πολέμου για τη Ρωσία είναι σε συσκευασίες με σώματα, τα οποία φυλάσσονται σε βαγόνια-ψυγεία», αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Al Jazeera.

Το Al Jazeera έδειξε ως αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει ετικέτα στην ρωσική γλώσσα που δείχνει ότι έχει κατασκευασθεί στο εργοστάσιο Technicom της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης στα ρούχα ενός από τους νεκρούς στρατιώτες υπάρχει το διακριτικό στολής που γράφει «Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».

Στο βίντεο δείχνουν διακριτικά του Σώματος αλεξιπτωτιστών, ενώ η δημοσιογράφος χαρακτηρίζει το σκοτωμένο στρατιώτη «αλεξιπτωτιστή των επίλεκτων μονάδων».

russia3
russia1

russia2

Σημειώνεται ότι σε ένα πακέτο με το σώμα ενός επίλεκτου Ρώσου στρατιωτικού βρέθηκαν κοσμήματα, τα οποία πιθανότατα έκλεψε από Ουκρανούς πολίτες στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Η ουκρανική πλευρά φροντίζει καλύτερα τους πεσόντες εχθρούς από ό,τι άλλοι. Θα κείτονται εδώ όσο χρειαστεί. Οι ουκρανικές αρχές θα επιλύσουν αυτό το ζήτημα επειδή η Ρωσία αρνείται να τους απομακρύνει. Δεν θέλουν να τους πάρουν. Κάθε σώμα είναι απόδειξη εγκλήματος πολέμου. Εάν αρνηθούν να πάρουν τα πτώματα, η Ουκρανία θα τα θάψει η ίδια», δήλωσε ο συνταγματάρχης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Λιάμζιν.


Επισήμως, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ως τώρα έχει μόνο 1.300 νεκρούς στρατιώτες στην Ουκρανία, ενώ σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ήδη σκοτωθεί τουλάχιστον 26 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες.

Πηγή: parapolitika.gr