Για να κάνει κουμάντο ο ίδιος, ο «Α2» και ο Καλογρίτσας…

Μήνυμα του Νίκου Παππά στο Χρήστο Καλογρίτσα προσκόμισαν την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου, οι δικηγόροι του επιχειρηματία, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος στο Ειδικό Δικαστήριο. Όπως είπαν, το συγκεκριμένο μήνυμα απεστάλη από τον Νίκο Παππά στον Χρήστο Καλογρίτσα 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Το επίμαχο SMS, το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο, γράφει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35

Καλογρ 35

Α2 16

Κουρής 10

Μαρής 4

Καλημέρα

Α2 αυτός που θα δεις 12.30

Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ:

Νίκο μου! …

Ο κ.  Λοβέρδος τόνισε πως πρόκειται για τα ποσοστά που θα είχε ο καθένας στο κανάλι και εξήγησε ότι το ποσοστό του Χρ. Καλογρίτσα μαζί με εκείνο του Αρτ.Αρτεμίου φτάνουν το 51%, ενώ των υπολοίπων το 49%. «Αυτοί θα είχαν το κανάλι. Υπάρχουν και άλλα sms που δείχνουν τη φορτικότητα, αλλά ο κ.Καλογρίτσας δεν επιθυμεί να τα δείξουμε», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Καραχάλιος επισήμανε πως το Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε ότι «είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την γραμματέα του κ. Καλογρίτσα ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ.Παππά να αναφέρει στον Χρ.Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο. Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ.Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του».

Δηλώσεις δικηγόρων

«Ο Χρήστος Καλογρίτσας ούτε τότε είχε πτωχεύσει ,ούτε τώρα έχει πτωχεύσει, δίνει μάχη επιβίωσης. Μπροστά μου αρνήθηκε το πτωχευτικό τέχνασμα που του εισηγήθηκαν ορισμένοι . Ορισμένοι εκ των συνηγόρων Παππά συνήγοροι τον χαρακτήρισαν με ανοίκειο τρόπο και οδήγησαν αρκετούς μετόχους του πολιτικού διαλόγου μέσω των ΜΜΕ να λένε ψέματα . Η περίπτωση του κατηγορουμένου υπουργού δεν διασώζεται με τέτοια ψεύδη ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι όρθιος και δίνει μάχη ,τη μάχη της ζωής του. Είναι θύμα εξαπάτησης. Κλείνοντας σε σχέση με το SMS , που σήμερα κατατέθηκε για πρώτη φορά αποδεικνύει με τρόπο απόλυτο ότι ο πρώην υπουργός επικρατείας παραβίασε τα καθήκοντα του , δηλαδή παραβίασε το νόμο και το Σύνταγμα.» τόνισαν οι δικηγόροι του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης επισήμανε : «Το sms που οψίμως παρουσιάστηκε σήμερα από την υπεράσπιση του Καλογρίτσα έχει μηδαμινή αποδεικτική αξία και δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για τη γνησιότητα όλων των μηνυμάτων που χρησιμοποίησε και θα χρησιμοποιήσει ο Καλογρίτσας. Και αυτό γιατί από μία απλή ανάγνωση του νόμου Παππά αναμφισβήτητα προκύπτει ΄ότι κανένας Α2 δεν μπορούσε να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείας με νόμιμη τηλεοπτική άδεια γιατί υπήρχε ρητή και κατηγορηματική υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι του ποσοστού του 1%. Αρα, το συγκεκριμένο sms αποτελεί συνέχεια από τα παραμύθια της κυρίας Ευθαλίας»

Κατάθεση Διοικητή ΤτΕ

Σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τα δάνεια του Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής και στους ελέγχους που διενεργήθηκαν. «Δεδομένου ότι τα δάνεια είχαν γίνει μη εξυπηρετούμενα συνέβαλαν και αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά. Η πολύπαθη αυτή τράπεζα είχε προβλήματα που προερχόταν από το δημόσιο χαρακτήρα της. Έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί. Στη συνέχεια είδαμε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος. Προέκυψαν πολλά μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι δύσκολο να πει κάποιος εαν σκοπίμως δόθηκαν δάνεια που δε μπορούσαν να εξυπηρετηθούν» τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Πρόεδρος: Πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι μέχρι τα τέλη του 2014 είχε πιστωτικό όριο 47εκ ευρώ και το επόμενο ενάμισι έτος υπερδιπλασιάστηκε; Έρχεται ένας σημαντικός πελάτης μιας τράπεζας και ζητά να δανειοδοτηθεί με 15 εκ ευρώ. Η τράπεζα δεν πρέπει να ζητήσει και να ελέγξει γιατί ζητείται η δανειοδότηση;

Μάρτυρας: Θα ήταν τραγικό λάθος, αν η τράπεζα δεν προέβαινε στον έλεγχο που μόλις είπατε.

Προέδρος: Ξέρετε αν ο όμιλος Καλογριτσα μετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας με δανειοδοτήσεις;

Μάρτυρας: Ενδεχομένως. Ανακαλύψαμε τέτοιες πρακτικές της τράπεζας. Τότε δεν ήταν… ποινικό, σήμερα απαγορεύεται ρητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει φωτογραφία με το εν λόγω μήνυμα. 

Πηγή: parapolitika.gr