Σε εκδήλωση στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε η ένταξη του Δήμου Αθηναίων στο πρόγραμμα «myKEPlive» βρέθηκαν μαζί ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος , ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι δυο κορυφαίοι υπουργοί αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στην δουλειά που γίνεται στην πρωτεύουσα στο συγκεκριμένο τομέα.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ανταποκριθεί πολύ θετικά. Θα ξεχωρίσω τον Δήμο Αθηναίων για την συμβολή του στο κομμάτι της Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, γιατί ήταν στην πρώτη θέση και στην πρώτη γραμμή της μεταβολής που έγινε και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία συνεχίζει να γίνεται. Και βέβαια νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί εδώ μιλάμε για την πρωτεύουσα της χώρας για τον μεγαλύτερο Δήμο, ο οποίος αποτελεί πυξίδα για το σύνολο των δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης  τόνισε ότι: «για εμάς έχει τεράστια και πρακτική και συμβολική αξία σήμερα η ένταξη του Δήμου Αθηναίων σε αυτόν τον σκοπό. Μπορώ να πω πάρα πολλά και καλά λόγια για τον Κώστα Μπακογιάννη για τη δουλειά που έχει κάνει ο Δήμαρχος όλο αυτό το διάστημα με την ομάδα του. Μπορεί να χαρακτηριστώ υποκειμενικός γιατί είμαστε φίλοι χρόνια αλλά νομίζω ότι αρκεί να δει κανείς πριν πάμε στο κομμάτι της ψηφιοποίησης από το Instagram όλη τη δουλειά που κάνουν με τη καθαριότητα με το νερό που πέφτει στους δρόμους της Αθήνας αλλά και στη ψηφιοποίηση έχουν ένα πάρα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα εμείς ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το στηρίζουμε και θα το στηρίξουμε. Σήμερα, ξεκινάμε με τα KEPlive που είναι ένα πρώτο αυτονόητο βήμα. Ο Δήμος Αθηναίων ηγείται σε αυτήν την προσπάθεια και εμείς θα είμαστε δίπλα του σε αυτήν την πορεία».

Ο  Δήμαρχος Αθηναίων με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τους δυο υπουργούς για την  εξαιρετική συνεργασία που φέρνει αποτελέσματα τα οποία   είναι πολύτιμα για την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που οι ψηφιακές υπηρεσίες διευκολύνουν να αποφεύγονται ουρές και συνωστισμός στις υπηρεσίες του Δήμου.

Πηγή: parapolitika.gr