Ακόμα χειρότερη, όμως, είναι σύμφωνα με τους δυο συνταγματολόγους η στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη βία και ιδιαίτερα την περίπτωση του Κουφοντίνα

Δυο εμβληματικοί συνταγματολόγοι, με καταγωγή από τον ανανεωτική αριστερά, ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αντώνης Μανιτάκης, έκανες τις τελευταίες ημέρες κομβικές παρεμβάσεις. Αμφότεροι στηλίτευσαν τη διχαστική λογική που συστηματικά καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποκομίσει εκλογικά οφέλη. Ουσιαστικά σημείωσαν ότι πίσω από αυτή την αμοραλιστική πρακτική κρύβεται το προγραμματικό έλλειμμα του κόμματος.

Ακόμα χειρότερη, όμως, είναι σύμφωνα με τους δυο συνταγματολόγους η στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη βία και ιδιαίτερα την περίπτωση του Κουφοντίνα. Τόσο ο Αλιβιζάτος όσο και ο Μανιτάκης χρησιμοποίησαν σκληρά λόγια για την αξιωματική αντιπολίτευση και τα ζητήματα που έχει αναφορικά με την πολιτική βία, με τον Αλιβιζάτο να κάνει λόγο για «ουσιαστική συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουφοντίνα». Δεν άφησαν μάλιστα ασχολίαστη και την ανερμάτιστη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα, για την οποία επισήμαναν ότι δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποχωρήσει στα αιτήματα του καταδικασμένου δολοφόνου.

Πηγή: parapolitika.gr