Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο πολύ σοβαρά λάθη (2,5 για την ακρίβεια) σε μία επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, και για 4,5 χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση, ενυπάρχουν, μέσα στις 174 λέξεις της ανακοινώσεως που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα, αναφορικώς με την επικρατούσα σήμερα «φημολογία» (αφού επισήμως ως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση) της παραιτήσεως του Διευθυντή της Διευθύνσεως Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ.

Τα δύο αυτά ανεπίτρεπτα για ένα σοβαρό πολιτικό κόμμα λάθη (και – θεωρητικώς – εν δυνάμει κόμμα εξουσίας) είναι λάθη βασικής άγνοιας ορισμένων θεμάτων, που κανονικώς δεν θα έπρεπε να αγνοούνται.

Πρώτο, στον τίτλο γίνεται λόγος για «παραίτηση του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας». Η αλήθεια: Δεν πρόκειται για θέμα «Πολεμικής Αεροπορίας», αλλά του Στρατού Ξηράς και παρεμπιπτόντως η ΠΑ έχει Αρχηγό και όχι «Διοικητή». Μέσα στο κείμενο της ανακοινώσεως υπάρχει μία (πάλι λάθος) αλλαγή: «…Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού…» δεν υπάρχει «Διοικητής Αεροπορίας Στρατού» αλλά «Διευθυντής της Διευθύνσεως Αεροπορίας Στρατού». Η διαφορά μεταξύ των δύο (Διοικητής/Διευθυντής) τεράστια.

Δεύτερο, μέσα στο κείμενο της ανακοινώσεως γίνεται λόγος για «…ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας». Η αλήθεια: Η Πολεμική Αεροπορία ΔΕΝ διαθέτει κανένα ελικόπτερο Chinook. Όλα τα ελικόπτερα Chinook υπάγονται οργανικά και επιχειρησιακά στην Αεροπορία Στρατού.

Υπάρχει βεβαίως και το πολιτικό ερώτημα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι η ουσία της ανακοινώσεως, αλλά «εξ όνυχος τον λέοντα»!

Πάντως για να είμαστε δημοσιογραφικώς εντάξει παραθέτουμε επί λέξει την προαναφερθείσα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει προς την κυβέρνηση και το σχετικό πολιτικό ερώτημα.

«Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την παραίτηση του Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας

Μόλις της περασμένη Παρασκευή ο κ. Σκέρτσος με ανάρτησή του διαβεβαίωνε ότι η χώρα έχει διαθέσιμα 74 εναέρια μέσα πυρόσβεσης εκ των οποίων τα 32 είναι ελικόπτερα, ανάμεσά τους και τα Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα παραιτήθηκε ο Διοικητής Αεροπορίας Στρατού για λόγους που σχετίζονται με τη διαχείριση των ελικοπτέρων Σινούκ στη μάχη με τις φωτιές. Άρα ο κ. Σκέρτσος ή γνώριζε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα δεν επιχειρούν και έλεγε συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό ή δεν γνώριζε και έλεγε ψέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνος και υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Έτσι εξηγείται και η άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει στις καθημερινές ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τον ακριβή αριθμό όσων εναέριων μέσων επιχειρούν.

Όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».