Μεγάλη περιπέτεια πέρασε με τον κορωνοϊό ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, από την οποία βγήκε νικητής.

Ως πολίτης που πέρασε από αυτήν την δοκιμασία σκοπεύει μάλιστα να βοηθήσει με τις δικές του δυνάμεις στην καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης.

Όπως είπε στην εκπομπή «ΜEGA Mag», θα δώσει αντισώματα για έρευνες για τον κορωνοϊό, απόφαση που πήρε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για αυτή τη δυνατότητα.

Την περασμένη εβδομάδα πέρασε από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αντισώματα και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν, απομένει το ραντεβού για τη λήψη τους.

Μιλώντας με την ιδιότητα του γιατρού, υπογράμμισε πως η διαδικασία δεν είναι δύσκολη ή επικίνδυνη και δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα είναι «ευτυχής αν μπορέσει να βοηθήσει έστω και έναν άνθρωπο με αυτή τη νόσο».

Ο ίδιος τόνισε ότι μετά τη νόσο που πέρασε βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και ιατρική δραστηριότητα αλλά συνέστησε μεγάλη προσοχή σε όλους για να μην αυξηθούν ξανά τα κρούσματα.

Για τη συγκεκριμένη μέθοδο μίλησε στην εκπομπή ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε ότι έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν τόσο στον SARS όσο και στη γρίπη και φαίνεται ότι μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε ανθρώπους που χρειάζονται διασωλήνωση.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε επίσης στο επίπεδο ανοσίας στη χώρα και τόνισε ότι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε, οι αποστάσεις και η ατομική ευθύνη.

Ενώ έδωσε τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για την πιθανότητα επαναλοίμωξης κάποιου που έχει αναρρώσει από τον ιό.

Πηγή: parapolitika.gr