Η πλειοψηφία των πολιτών του 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ιδιαίτερες αντοχές δείχνει άλλη μία δημοσκόπηση ότι έχει η κυβέρνηση, σε μία περίοδο μάλιστα που αντιμετωπίζει ουκ ολίγα προβλήματα. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας INTERVIEW που διενεργήθηκε από τις 17 έως 22 Μαρτίου για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Η μέτρηση παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο και δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές.

Πρόθεση ψήφου

Με διαφορά 15% από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ 4,3% και το ΜεΡΑ25, 3,5%

Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:

ΝΔ 37%

ΣΥΡΙΖΑ 22%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

ΚΚΕ 4,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,1%

ΜεΡΑ25 3,5%

ΑΛΛΟ 8,3%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,1%

ΔΓ/ΔΑ 1,2%

δημ_12
δημ11

δημ7

Παράλληλα, αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών, ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

δημ8

Αξιολόγηση υπουργών

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοϊδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%)

δημ10

«Κούρασε και δεν αποδίδει το lockdown»

Όσο για τα μέτρα το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει»

δημοσκοπηση1