Σημαντικές ανακατάξεις σε μια περίοδο που τα σενάρια για ανασχηματισμό φουντώνουν

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές εμφανίζονται οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της GPO
, που δημοσίευσε το Powergame.gr.

Ωστόσο, σημαντικά είναι τα ευρήματα της μέτρησης αναφορικά με την αξιολόγηση του έργου των υπουργών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην κατάταξη των υπουργών Μητσοτάκη καταγράφονται αξιοσημείωτες ανακατατάξεις, σε μια περίοδο μάλιστα που τα σενάρια ανασχηματισμού φουντώνουν.

Στην έρευνα για την αξιολόγηση των υπουργών, στην πρώτη γραμμή αναδεικνύονται τόσο τα εθνικά θέματα, όσο και η διαχείριση της πανδημίας, κυρίως στους τομείς της Υγείας της Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι στην πρώτη θέση της αξιολόγησης με 74,5% θετικές κρίσεις, ενώ δεύτερος ακολουθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 57,3%. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση (55,5%). Στην τρίτη θέση δημοτικότητας βρίσκεται πλέον ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (55,7%), κάτι που ασφαλώς συσχετίζεται με τις επιδόσεις τόσο στον εμβολιασμό όσο και στην ψηφιοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κάμψη και απώλεια τριών θέσεων εμφανίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (37,8%). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

δημοφιλια

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συγκεντρώνει 42,2 % θετικές απόψεις για το έργο του, ενώ στην κατάταξη ακολουθούν ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συγκεντρώνει 39,8 % θετική κριτική για το έργο του, ενώ στην επόμενη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Γεραπετρίτης και έπεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Με 37,4 % θετικές απόψεις για το έργο του ο Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκεται στην 13η θέση, ενώ έπονται ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στην τελευταία πεντάδα της κατάταξης ως προς τη δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης βρίσκονται με σειρά η υπουργός Πιαδείας Νίκης Κεραμέως, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, η υπουργός Τουρισμού Λίνα Μενδώνη και τελευταίος στην κατάταξη είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός.

Με 12,6 μονάδες προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρόθεση ψήφου της ίδιας μέτρησης η ΝΔ με 36,2% διατηρεί σταθερό προβάδισμα και διαφορά 12,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων. Χωρίς εξάρσεις και αυξομειώσεις εμφανίζονται και τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Το ΚΙΝΑΛ στην Τρίτη θέση με 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ (6,1%) η Ελληνική Λύση (3,5%), το ΜΕΡΑ 25 (3,5%). Η διασπορά πρόθεσης ψήφου σε άλλο κόμμα, σε λευκό ή άκυρο, σε αποχή καθώς και σε αναποφάσιστους συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%.

Poll_ΙΟΥΝ_23