Υπεροχή της ΝΔ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το Αυτοδιοικητικό Βαρόμετρο καταγράφει τις απόψεις των πολιτών και τους κομματικούς συσχετισμούς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η δημοσκόπησηεπικεντρώθηκε στα ζητήματα και στην αξιολόγηση του έργου της περιφερειακής Αρχής, ενώ τα αποτελέσματα παρουσιάζονται συνολικά, αλλά και ξεχωριστά, στις δύο εκλογικές περιφέρειες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων

‘Οσον αφορά τους πολιτικούς συσχετισμούς, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα και στις δύο εκλογικές περιφέρειες. 

Στην εκλογική περιφέρεια Δωδεκανήσων το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει ποσοστό 36,4%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ποσοστό 21,6% στην πρόθεση ψήφου, με τη διαφορά των δύο κομμάτων να διαμορφώνεται στις 14,8 μονάδες. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8%, ενώ το ποσοστο των αναποφάσιστων είναι 14,9%. 

PROUESH_12NISA

Στις Κυκλάδες αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό της τάξεως του 36,6 % και διατηρεί σαφές προβάδισμα από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα που σημειώνει ποσοστό 22,3%, και βρίσκεται 14,3 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. 

KYKLADES_-_PROTHESI
TAYTOTHTA