Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Σταθερό και ξεκάθαρο προβάδισμα 12,9% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό εμφανίζεται σε νέα δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Από την έρευνα δεν θα μπορούσε να λείπει η καταλληλότητα για πρωθυπουργό, όπου και αποτυπώνεται το σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους δημοφιλέστερους υπουργούς.

Παράλληλα, η μέτρηση της Alco περιλαμβάνει και ενδιαφέροντα ευρήματα ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την πανδημία, τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών.

Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 6,8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Καταλληλότητα πρωθυπουργού

Σαφής η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα και σε αυτή την έρευνα. Συγκεκριμένα, 39% εμπιστεύεται τον κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό, έναντι 22% που απαντά το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Το 35% απαντά κανέναν από τους δύο.

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν και τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με όσα απάντησαν, στην πρώτη πεντάδα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (52% θετική γνώμη), Υγείας Βασίλης Κικίλιας (44% θετική γνώμη), Κυριάκος Πιερρακάκης (34% θετικές γνώμες), Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος (33%) και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (32%).

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους

Με συντριπτικό ποσοστό 57% οι πολίτες συμφωνούν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων (υγειονομικούς, φροντίδας ηλικιωμένων).

Βαθμός ικανοποίησης από την αντιμετώπιση τoυ ιού

Το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τους χειρισμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης την περίοδο της πανδημίας, έναντι 54% που απαντά λίγο έως καθόλου.

Προνόμια για τους εμβολιασμένους 

Να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για τους ανεμβολίαστους ζητεί το 46% των πολιτών, έναντι 41% που απαντά το αντίθετο.

Η άποψη των πολιτών για το εργασιακό

Ως προς το εργασιακό, το 55% κρίνει ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους εργαζόμενους η δυνατότητα διευθέτησης του ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη-εργαζόμενου.

Ασφάλεια

Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 48%) δηλώνει ότι νιώθει λιγότερο ασφαλής από ό,τι πριν από 3 χρόνια. Το 33% νιώθει το ίδιο, ενώ 12% νιώθουν περισσότερο ασφαλείς.