Θετικά αποτιμά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να προφυλάξει τους πολίτες της χώρας από την εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και την τακτική της κυβέρνησης στην διαχείριση της κρίσης.

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της MRB για το Star, τα αποτελέσματα έδειξαν πως οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κρίση του κοροναϊού.

 Επίσης σημαντικό είναι το εύρημα ότι από το 77.9% που κρίνουν θετικά την κυβέρνηση το 84% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 69% δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ειδικότερα, το 79,9% εκτιμά ως θετική την στάση της κυβέρνησης, έναντι 10,9% που απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά και ένα 8,5% που απαντά αρνητικά.

111

 Τα πρόσωπα της επικαιρότητας Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς, συγκεντρώνουν θετικές γνώμες, ο πρώτος 77% και ο δεύτερος 68,7%

111a

  

Η αξιολόγηση των υπουργών: Πρώτοι Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Χρυσοχοΐδης

Ενδιαφέρον όμως έχει και η γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κοροναϊού.

 Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κρίνεται θετικά από το 71,7%.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και τα μέτρα του για το δημόσιο και τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης κρίνονται θετικά από το 67,7%.

Τρίτος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 67,5%.

Ακολουθούν: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 62,4% και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης 58,1%

 Θετικά σε ποσοστό 45% κρίνεται και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, γεγονός που δείχνει ότι η κοινή γνώμη δεν θέλει κομματικές αντιπαραθέσεις εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ανησυχία για την επόμενη ημέρα στην οικονομία

Οι Έλληνες, βέβαια, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μέρα με την ημέρα ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της οικονομίας. Η ανησυχία πλέον φθάνει το 47%

1111aa

Τι θα κάνουν οι Έλληνες μετά την καραντίνα

Εκείνο που λείπει περισσότερο από τους… έγκλειστους Έλληνες είναι η περιποίηση του εαυτού τους.

111aaaa

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB όταν λήξουν τα μέτρα το 35% θέλει να πάει στο… κομμωτήριο. Το 28% διακοπές στο εσωτερικό. Το 20% να αγοράσει ρούχα και παπούτσια. Το 13% θέλει να κάνει περιποίηση προσώπου κλπ, το 12% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό και το 11% να αγοράσει ηλεκτρικές συσκευές.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα