Η ανάλυση για την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου καθώς κρίνονται ως άκρως ανησυχητικά τα ευρήματα των γκάλοπ για τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στις ερωτήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η απάντηση «Κανένας», καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως υποχωρεί πλέον για τα καλά στην τρίτη θέση.

Μεγάλη η διαφορά

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των δημοσκόπων, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τη γοητεία που τον έκανε πρωθυπουργό το 2015».

Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης «παρά τη φθορά της εξουσίας, καταφέρνει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα».

Αμείλικτα τα ποσοστά

Στη δημοσκόπηση της Pulse, τον Μάιο του 2021, ο Κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 43% των προτιμήσεων, σε ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Η απάντηση «κανένας» το 28% και ο Αλέξης Τσίπρας το 25%.

Η έρευνα της Metron Analysis τον ίδιο μήνα, έδειξε ότι το 46% εμπιστεύεται τον νυν πρωθυπουργό, το 24% «κανέναν» και μόλις το 16% τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γκάλοπ της Alco ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 41% των προτιμήσεων, ο «κανένας» 32% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα και της δημοσκόπησης, που δημοσίευσε η Opinion τον περασμένο Μάιο. Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» με 52,4%, ενώ η απάντηση «κανένας» δόθηκε από 26%. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις το 19,9% υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Πηγή: parapolitika.gr