Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λήπτης κάποιας πρόσκλησης από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν.

Τη νομική οδό ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς δηλώνει αποφασισμένος να απαντήσει στο «όργιο φημών» και καταγγελιών που κλονίζουν τον χώρο του Πολιτισμού, εμπλέκοντας το όνομά του.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτησή του από την συγκεκριμένη θέση το βράδυ του Σαββάτου, η οποία έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας.

Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του, Ν. Γεωργουλέας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί τον εαυτό του

«Υπάρχει ένα όργιο φημών χωρίς να κατονομάζεται κάποιος, αλλά αυτό συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη και σε αυτή την περίπτωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να υπερασπιστεί και τον εαυτό του.

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, προέβη στην παραίτησή του το Σάββατο, με σκοπό να αποσυνδέσει το όνομά του από το Εθνικό Θέατρο, για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αλλά, στην παρούσα φάση, δεν έχει γίνει ο ίδιος λήπτης κάποιας πληροφορίας κάποιας προσκλήσεως από τις αρμόδιες Αρχές για αδικήματα που τον αφορούν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά τη στοχοποίησή του με διάφορες καταγγελίες.

Σήμερα ο δικηγόρος του, ο Νίκος Γεωργουλέας, μίλησε στο «Happy Day», όπου ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους καμία επίσημη καταγγελία.

«Ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης στην επιστολή παραιτήσεως του Σαββάτου ανέφερε πολύ ξεκάθαρα ότι στοχοποιείται με ανώνυμες και μη καταγγελίες για τις οποίες όμως ο ίδιος δεν έχει λάβει ποτέ προσωπική γνώση, δηλαδή είναι φήμες που κυκλοφορούν – διαχέονται στο διαδίκτυο.

Προκειμένου λοιπόν να μην επιβαρυνθεί ο θεσμός του Εθνικού Θεάτρου στο οποίο έχει την τιμή να είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το καλοκαίρι του 2019 και επειδή δεν επιθυμεί να κρυφτεί πίσω από κανέναν, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή παραιτήσεως, επέλεξε αυτόν τον τρόπο ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί θεσμικά το εαυτό του όταν κληθεί από τις αρχές αν κληθεί από τις αρχές και βεβαίως να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του από δυσφημιστικές αναρτήσεις, διαδόσεις και δημοσιεύματα», είπε αρχικά ο Νίκος Γεωργουλέας.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος Νίκος Γεωργουλέας πρόσθεσε: «Έχουμε λάβει εντολή και έχουμε ενεργήσει για δυσφημιστικές αναρτήσεις, οι οποίες αναφέρονται στο κύριο Λιγνάδη πάντα όχι απλώς φήμες γενικώς συνδέσεις, ανώνυμα σχόλια.

Δεν υπάρχει καμία καταγγελία από τις αρχές, καμία γνωστοποίηση στο δικηγορικό μας γραφείο, στον ίδιο τίποτα. Εξ ου και αδυνατούμε να απαντήσουμε οπουδήποτε, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Εγώ ως δικηγόρος δεν έχω στα χέρια μου κάτι συγκεκριμένο, μια καταγγελία, μια αγωγή ή μήνυση, μια έγκλιση, οτιδήποτε, δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση, για οτιδήποτε κληθεί ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης να απαντήσει από τις αρχές προφανώς θα το κάνει και βέβαια και ο ίδιος θα προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του με όλα τα μέσα που του παρέχει ο νόμος».

Πηγή: parapolitika.gr