Την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 μέρες στη Μύκονο έπειτα από καταγραφή κρούσματος κοροναϊού στο νησί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μυκόνου να παραμείνουν σπίτι τους.

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά ευχαρίστησε με μήνυμά του την κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της πανδημίας:

«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και θετική του ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Μυκόνου για άμεση αναστολή των οικοδομικών εργασιών για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοιού. Ευχαριστώ τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτσης Ιωάννης και τους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ Κατερίνα Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων και Filippos Fortomas / Φίλιππος Φόρτωμας για την υποστήριξη του δίκαιου αίτηματός μας.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές».