Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα την εξάρθρωση δικτύου παιδικής πορνογραφίας με 400.000 μέλη, το οποίο παρουσιαζόταν ως ένα “από τα μεγαλύτερα στον κόσμο”.

 Η πλατφόρμα “Boystown” υπήρχε από το 2019 με διεθνή εμβέλεια στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της”, κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών.

 Για “εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά”, έκανε λόγο η βρετανική αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

 Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα μηνών ειδικής μονάδας της αστυνομίας της Γερμανίας υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά.

 Για έναν τέταρτο Γερμανό εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης  βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές, από την Παραγουάη όπου βρίσκεται.

 Για τους τρεις από τους τέσσερις, ηλικίας αντίστοιχα 40, 49 και 58 ετών, υπάρχουν υποψίες “ότι ήταν οι διαχειριστές της πλατφόρμας παιδικής πορνογραφίας”. Πέραν της διαχείρισης του δικτύου, ήταν επίσης αρμόδιοι “παρακολούθησης πελατών”, διευκρινίζει η αστυνομία.

 Ο τέταρτος, ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών από το Αμβούργο, είχε αναρτήσει περισσότερα από 3.500 μηνύματα και θεωρείται από τους πιο ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας.

Πηγή: parapolitika.gr