Η Μάντσεστερ Σίτι έδινε τη δική της «μάχη» στο CAS σήμερα προκειμένου να αρθεί η ποινή που της είχε επιβληθεί από την UEFA για αποκλεισμό δυο ετών από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πολίτες είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό και παράλληλα με πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στο CAS για να δικαιωθούν. Και το πέτυχαν.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο δικαίωσε την προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα να αρθεί ευρωπαϊκός αποκλεισμός δύο ετών που είχε επιβληθεί από την UEFA, ενώ το πρόστιμο μειώθηκε στα 10 εκατ. ευρώ από τα 30.

Αυτό σημαίνει πως ο αγγλικός σύλλογος θα λάβει κανονικά μέρος στη Champions League της επόμενης σεζόν. Η απόφαση του CAS βέβαια έχει και μεγαλύτερες προεκτάσεις. Όπως τονίζουν νομικοί αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα στο FFP το οποίο ουσιαστικά απενεργοποιείται. Από τη στιγμή που ακόμα και η Σίτι κατάφερε να γλιτώσει την καρατόμηση τότε κανένα κλαμπ δεν έχει πραγματικό φόβο να τιμωρηθεί μετά και από αυτή την εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν χρηματοδοτούσε την ύψους 81.200.000 ευρώ ετησίως χορηγία στη φανέλα της ομάδας, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της αεροπορικής εταιρίας του Αμπού Ντάμπι, Έτιχαντ. Για αυτό τον λόγο οι πολίτες κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP πριν από μερικούς μήνες, όμως η ποινή έπαψε να ισχύει.

πηγή:to10.gr

Πηγή: parapolitika.gr