«Ένα περιστατικό πολιτικής αντιπαράθεσης, στο οποίο δεν είχα καμία εμπλοκή, εξελίχθηκε σε πολύχρονη πολιτικοδικαστική διαμάχη», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Σπανάκης, συνδικαλιστής του κλάδου των Εφοριακών, κατηγορήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι ένα κονκλάβιο αριστεροΠΑΣΟΚων ότι επιχειρήσει να αλλοιώσει τα αποτελέσματα του εκλογικού συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Αμέσως κίνησε τις σχετικές διαδικασίες συνεχίζοντας παράλληλα να ασκεί επιτελικά καθήκοντα στη διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα, σχεδόν πέντε χρόνια μετά, ήλθε η δικαστική του δικαίωση καθώς κρίθηκε αθώος από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Κατόπιν τούτου, ο κ. Σπανάκης δήλωσε: «Ένα περιστατικό πολιτικής αντιπαράθεσης, στο οποίο δεν είχα καμία εμπλοκή, εξελίχθηκε σε πολύχρονη πολιτικοδικαστική διαμάχη. Σήμερα πήραν θεσμική απάντηση από τη Δικαιοσύνη όσοι προσπάθησαν να με ακυρώσουν πολιτικά στις 2 Δεκεμβρίου του 2016.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τη σύζυγο μου και την αδελφή μου, τους φίλους μου που ήταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα.

Δεν σας κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές δύσκολες και μοναχικές.

Σήμερα νικήσαμε τον αόρατο εχθρό μας μετά από 5 χρόνια και συνεχίζουμε».