Μαζεύουν αντικείμενα από τα σπίτια κάθε γειτονιάς

Οι Ελβετοί καλλιτέχνες πρωτότυπων concept, ο Φραν και ο Πάτρικ Ρίκλιν «βουτούν» στο αστικό τοπίο για να δημιουργήσουν το πιο πρόσφατο έργο τέχνης που θα ταφεί κάτω μια νέα οικιστική ανάπτυξη βόρεια της πόλης της Ζυρίχης. Τα δύο δίδυμα αδέλφια θέλουν να δείξουν πώς η τέχνη μπορεί να επηρεάσει την κουλτούρα ενός τόπου και των κατοίκων της γειτονιάς Zwhatt στο Ρέγκενσντορφ της Ελβετίας.

Οι δύο τους θα επισκεφθούν τα κοντινά νοικοκυριά ζητώντας τους να δωρίσουν καθημερινά αντικείμενα όπως σιδερώστρες και καρέκλες, τα οποία στη συνέχεια θα κοπούν και θα συνδυαστούν με παρόμοια αντικείμενα για να αναδείξουν τη δημιουργική συνύπαρξη.

Οι 47χρονοι αδεφοί Ρίκλινς,θα φτιάξουν περίπου 15 «έργα τέχνης» τα οποία θα προβληθούν πριν ταφούν για να αποτελέσουν τα θεμέλια της εγκατάστασης του Zwhatt.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν εικόνες των κομματιών μέσω ενός μουσείου επαυξημένης πραγματικότητας που πρόκειται να χτιστεί στον χώρο το 2024.

«Μπορεί να φαίνεται περίεργο να δημιουργείς έργα τέχνης και στη συνέχεια να τα θάβεις σε σκυρόδεμα υπόγεια, αλλά πιστεύουμε ότι είναι συναρπαστικό όταν μια πόλη χτίζεται πάνω από ένα μουσείο τέχνης», δήλωσε ο Φρανκ Ρίκλιν.

Το έργο ονομάζεται Foundation Riklin (Ίδρυμα – θεμέλιο Ρίκλιν) – ένα λογοπαίγνιο καθώς τα κομμάτια θα εμφανιστούν στα θεμέλια της ανέγερσης 600 διαμερισμάτων, μαζί με εμπορικό χώρο, ενώ θα υποστηρίξουν και το ίδρυμα της κοινότητας.

«Ως κοινωνία πρέπει να βρούμε νέους και καλύτερους τρόπους για να ενώσουμε τους ανθρώπους ανεξάρτητα από τις διαφορές μας», δήλωσε ο Πάτρικ Ρίκλιν.

«Είχαμε αυτήν την ιδέα πολύ πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά αυτή η δύσκολη κατάσταση με όλους να ζούν χωριστά την έκανε ακόμη πιο σχετική».

Πηγή: parapolitika.gr