Παράλληλα, ο Ερντογάν έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο

Πιο έκδηλος από ποτέ είναι ο εκνευρισμός της Άγκυρας έπειτα από την επίτευξη της ελληνογαλλικής αμυντικής συμμαχίας
, καθώς τις τελευταίες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει σε ουκ ολίγες ερειστικές δηλώσεις προς την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα νέο κρεσέντο προκλητικότητας τόσο κατά της χώρας μας όσο και κατά της Κύπρου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος όπου όπως δήλωσε ουσιαστικά, συνεχίζει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τουρκική κληρονομιά» ο δικέφαλος αετός

Στη συνέχεια, ο Ερντογάν έκανε λόγο για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, την ώρα που τόσο ο ΟΗΕ όσο και η διεθνής κοινότητα γενικότερα απορρίπτει εμφατικά την θέση αυτή, μιλώντας για Ομοσπονδία. Επιπρόσθετα είπε πως θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση μεταξύ άλλων στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου στο κοινοβούλιο της γείτονος, προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι επικαλέστηκε το έμβλημα του Βυζαντίου, δηλαδή τον δικέφαλο αετό, τον οποίο χαρακτήρισε ως τουρκικό σύμβολο.

Όπως υποστήριξε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε «τουρκική κληρονομιά», κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως κι η χώρα του.

Πηγή: parapolitika.gr