Επιτέθηκε στην ΕΕ μέσω της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από την Άγκυρα, που εμμένει στη θέση να μην δεχτεί πρόσφυγες
μετά το χάος στο Αφγανιστάν. Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, που δεν δίστασε να μιλήσει για… βαρβαρότητα Ελλήνων.

Επιμένει στη ρητορική μίσους

Eιδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος σε δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα, έκανε σαφές πως η Τουρκία δεν θα δεχτεί ούτε έναν πρόσφυγα, ακόμα κι αν τις δοθούν κονδύλια για αυτό, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία δεν είναι κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων».

Ακόμη, επιτέθηκε στην ΕΕ μέσω της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι Έλληνες λιμενικοί βυθίζουν σκάφη με πρόσφυγες. Μίλησε για βαρβαρότητα των Ελλήνων στην οποία «κλείνει τα μάτια η ΕΕ» και συνόψισε πως εάν η Ευρώπη δεν κάνει αυτά που της αναλογούν, δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την Τουρκία το να αποδέχεται πρόσφυγες.

Πολεμική ρητορική, όσον αφορά την χώρα μας, υιοθέτησε σε σημερινές του δηλώσεις και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, παρά τη συνομιλία ΜητσοτάκηΕρντογάν, για άλλη μια φορά ζήτησε αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο Χουλουσί Ακάρ «στοχοποίησε» εκ νέου το Καστελόριζο και αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας που ενοχλούν την Τουρκία. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, είναι μάταιος κόπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: parapolitika.gr