«Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Από εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη», δηλώνει ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί

Την «περίεργη» στάση που διατηρεί η Τουρκία από την πρώτη στιγμή της επιβολής των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, επιβεβαιώνουν τα τελευταία γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητς.

Η Άγκυρα, από τη μια πλευρά κάνει ανοίγματα στους Ταλιμπάν και από την άλλη «παζάρια» με την Ευρώπη για ένα ενδεχόμενο νέο προσφυγικό κύμα. Έτσι, σε αυτή την καθόλου τυχαία χρονική συγκυρία στην Τουρκία από το βράδυ της Παρασκευής διακινούνται φήμες περί αύξησης προσφυγικών ροών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εκατοντάδες Αφγανοί μετακινήθηκαν προς τα σύνορα

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αυτό, είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες Αφγανοί να μετακινηθούν από χτες μέχρι σήμερα από την Κωνσταντινούπολη προς την Αδριανούπολη, στα σύνορα με την Ελλάδα κοντά στις Καστανιές.

Πιο συγκεκριμένα, από το βράδυ της Παρασκευής κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα από τις 28 – 31 Αυγούστου θα ανοίξει εκτάκτως τα σύνορα για τους Αφγανούς, με αποτέλεσμα κάποιοι να πιστούν από αυτές τις φήμες και να πάρουνλεωφορεία ή αυτοκίνητα να πάνε στην εν λόγω περιοχή.

Όμως, η τουρκική στρατοχωροφυλακή τους σταμάτησε κοντά στα σύνορα. Δεν τους επέτρεψαν να πάνε στο σημείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και ότι από την ελληνική πλευρά είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και αυτή την στιγμή επικρατεί μια στασιμότητα. «Ήρθα εδώ καθώς κάποιοι μας είπαν πως η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της. Από εκεί θέλω να πάω στην Ευρώπη» λέει ένας από τους ανθρώπους που πήγαν στο σημείο.

Στο ερώτημα ποιος λέει πως άνοιξαν τα σύνορα απαντούν: «Πολλοί άνθρωποι. Tα κοινωνικά δίκτια και το ίντερνετ τα λένε.. «Λένε πως θα είναι ανοιχτά τα σύνορα από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 31. Θα περιμένουμε εδώ μέχρι και τις 31». «Στο διαδίκτυο διαβάσαμε πως από τις 28 μέχρι και τις 31 η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα για τους Αφγανούς. Όμως εδώ που ήρθαμε δεν τα έχουν ανοίξει τα σύνορα. Ήρθαμε τόσοι Αφγανοί εδώ και περιμένουμε» αναφέρει άλλος.

Πηγή: parapolitika.gr