Επικαλέστηκε και την σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου

Στο διάγγελμά
του ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και τα μέτρα και τους περιορισμούς που θα προβλέπονται για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες και σε ποιες κινήσεις πρέπει να προχωρήσουν προκειμένουν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες.

Ειδικότερα, αν και δεν ισχύει το ολικό μπλόκο, πλέον είναι απαραίτητη η διενέργεια εργαστηριακού τεστ, αρνητικού στον κοροναϊό, προκειμένου οι πιστοί να εισέλθουν στους χώρους λατρείας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της στις 4 Νοεμβρίου, είχε καλέσει, ουσιαστικά, τους πιστούς να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό, επειδή όμως μέχρι τότε η κυβέρνηση είχε εξαιρέσει τις εκκλησίες από την υποχρεωτική διενέργεια rapid test. Δεν ήταν υποχρεωτικός, δηλαδή, ο εργαστηριακός έλεγχος των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Ο πρωθυπουργός, όμως, ανακοίνωσε την αυστηροποίηση του πλαισίου, τονίζοντας ότι, πλέον, όσοι πιστοί δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ, όπως προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.