Με μαγνητοσκοπημένο έκτακτο διάγγελμα παρεμβαίνει στις 18:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και ειδικότερα στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού ερευνητικού σκάφους που βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σε εξέλιξη έναν διπλωματικό μαραθώνιο με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, και ήδη  ΗΠΑ, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας.  Παράλληλα και η ΕΕ ανταποκρίθηκε άμεσα και ικανοποίησε το αίτημα της Αθήνας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

 Ο κ.Δένδιας σήμερα προχώρησε σε ένα μπαράζ συναντήσεων και επικοινωνιών για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας. Συναντήθηκε με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani), ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τονΙσραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan).