Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για μία «νέα εποχή» με τις ΗΠΑ

Για περισσότερες επαφές με την Ελλάδα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ
, έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του έπειτα από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με αρκετούς ηγέτες χωρών, με τους οποίους, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, συνέβησαν «διάφορα γεγονότα μέχρι σήμερα» και συμφώνησαν να αναπτύξουν τη συνεργασία τους.

Ειδική αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ειδική αναφορά έκανε ο Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο μήνυμά του, το οποίο διήρκεσε περίπου 30 λεπτά, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως με τον «κύριο Μακρόν, τον κύριο Μητσοτάκη και τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μία «νέα εποχή», χωρίς, ωστόσο, να κάνει αναφορά στους S-400.

Αναλυτικά το μήνυμα Ερντογάν:

«Με τον κύριο Μακρόν, με τον κύριο Μητσοτάκη, με τον κύριο Μπάιντεν αποφασίσαμε να πυκνώσουμε τις επαφές μας. Έτσι θα μιλάμε άμεσα για τα πιθανά προβλήματα τα οποία ενδέχεται να προκύψουν μεταξύ των χωρών μας, όπως και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Με αμοιβαίο τρόπο εκφράσαμε την αποφασιστικότητά μας να βρίσκουμε τρόπους επίλυσης των θεμάτων. […] Θεωρώ πως με τις ΗΠΑ στη βάση της θετικής και εποικοδομητικής στάσης, ανοίγουμε τις πύλες σε μία νέα εποχή των σχέσεών μας».

Πηγή: parapolitika.gr