Μια υπέροχη σκηνή από τη φύση

Κάμερα σε ένα φυσικό καταφύγιο της Νέας Ζηλανδίας έπιασε ένα βασιλικό άλμπατρος την στιγμή μίας ανώμαλης προσγείωσης, κάνοντάς το παγκοσμίως διάσημο.

Το βίντεο, που γυρίστηκε στο Taiaroa Head Nature Reserve στο Ντουνεντίν, στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, δείχνει ένα άλμπατρος να πέφτει με τα μούτρα στο έδαφος και να αναποδογυρίζει, ενώ ένα μικρό άλμπατρος παρακολουθεί μάλλον έκπληκτο.

Το έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες από το Σάββατο που αναρτήθηκε, με πολλά άτομα στο Twitter να σχολιάζουν τις παρόμοιες εμπειρίες τους όταν κάνουν σκι ή εικάζουν τι σκέφτονται τα άλμπατρος.

«Το πέταγμα για το άλμπατρος είναι κάτι αβίαστο, όμως η προσγείωση μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολη», είναι ένα ειρωνικό σχόλιο στην ανάρτηση του Twitter που συνοδεύει το βίντεο από το Royal Albatross Cam.

Το 2016 ιδρύθηκε -από το Υπουργείο Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας (DOC) και το Cornell Lab of Ornithology- το Royal Cam, όπως είναι ευρέως γνωστό, με 24ωρο livestreaming από τις φωλιές των άλμπατρος κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους.

Τα βασιλικά άλμπατρος είναι από τα μεγαλύτερα θαλασσοπούλια στον κόσμο και ζουν συχνά έως τα 40 έτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της DOC, από το ποποίο θεωρούνται και απειλούμενο είδος.

«Ευτυχώς για το άλμπατρος η τούμπα ήταν σύντομη και το είδε μόνο το μικρό!», ήταν το τελευταίο σχόλιο στον λογαριασμό Royal Cam. Ωστόσο το μωρό άλμπατρος θα πήρε την εκδίκησή του καθώς εκείνο δεν μπορεί μεν να πετάξει έτσι αλλά δεν κινδυνεύει και να φάει τα μούτρα του.

Πηγή: parapolitika.gr