Συγκίνησαν τα λόγια της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Η βασίλισσα Ελισάβετ
, όπως είναι ήδη γνωστό, λόγω κάποιων θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν κατάφερε να βρίσκεται στην διάσκεψη της συνόδου κορυφής για το κλίμα (COP26), κι έτσι έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους ηγέτες, που έλαβαν μέρος.

Συγκεκριμένα ζήτησε να επιδείξουν «τις ηγετικές τους ικανότητες» και να δημιουργήσουν ένα «ασφαλέστερο και πιο σταθερό μέλλον» για τον πλανήτη.
Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι γιατροί της είπαν να καθίσει να ξεκουραστεί στο κάστρο του Ουίνδσορ και σημείωσε πως πολλοί άνθρωποι ελπίζουν ότι: «Έχει έρθει η ώρα τα λόγια να δώσουν τη θέση τους στις πράξεις», ζητώντας από τους ηγέτες να αφήσουν πίσω τους, σε ότι αφορά το Κλίμα, τις «πολιτικές σκοπιμότητες της στιγμής».

Και συνέχισε: «Ο αντίκτυπος του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη πρόοδο» ήταν ένα θέμα «που βρισκόταν πολύ κοντά στην καρδιά» του εκλιπόντος συζύγου της, σύμφωνα με την Ελισάβετ, η οποία, αφού ανέφερε πως «κανείς μας δεν θα ζήσει για πάντα», τόνισε ότι: «Είναι πηγή μεγάλης υπερηφάνειας για μένα, το γεγονός πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έπαιξε ο σύζυγός μου στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να προστατεύσουν τον εύθραυστο πλανήτη μας, εξακολουθεί να ζει μέσα από το έργο του μεγαλύτερου γιου μας, Καρόλου και του γιου του, Ουίλιαμ».
«Κανείς από εμάς δεν υποτιμά τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, ενώ η ιστορία έχει δείξει ότι όταν τα έθνη συνενώνονται για κοινό σκοπό, υπάρχει πάντα χώρος για ελπίδα», τόνισε.

«Πολλοί ελπίζουν πως τα βιβλία της ιστορίας που θα κυκλοφορήσουν, θα σας περιγράψουν σαν τους ηγέτες που δεν έχασαν την ευκαιρία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελλοντικών γενέων. Φυσικά, τα οφέλη των ενεργειών σας δεν θα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα: κανένας από εμάς δεν θα ζήσει για πάντα. Αλλά αυτό δεν το κάνουμε για εμάς… το κάνουμε για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας, και για όσους θα ακολουθήσουν τα βήματά τους» κατέληξε η βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: parapolitika.gr