Χυδαία επίθεση κατά του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού εξαπέλυσε ο τούρκος αναλυτής Μεσούτ Χακί Τζασίν,  σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στο CNNturk ο Τζασίν αποκάλεσε «κεφάλα» και «ανόητο» τον έλληνα πρωθυπουργό αναφερόμενος στην ελληνογαλλική συμφωνία, και αμφισβητώντας το αν θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, τους ίδιους χαρακτηρισμούς, «αφελείς» και «κεφάλες», εναντίον όλων των Ελλήνων «που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσουν οι ΗΠΑ»

Ακολουθώντας την «μόδα» της εποχής, δηλαδή την εξήγηση όλων των σημερινών ζητημάτων με αναδρομή στο παρελθόν ο Τζασίν γύρισε πίσω στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατηγορώντας τους Γάλλους.

«Αιτία της διάσπασης της Πολωνίας ήταν οι Γάλλοι. Γιατί; Διότι ήταν κράτος εγγυητής και όταν μπήκαν οι Γερμανοί δεν κούνησαν το δακτυλάκι τους» είπε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

«Τώρα εγώ από εδώ απευθύνομαι στον ανόητο Μητσοτάκη. Εσύ πως εμπιστεύεσαι, βρε κεφάλα, τους Γάλλους και κάνεις συμμαχία;» προσθέτει, σύμφωνα με τη μετάφραση από τα tourkikanea, που παρουσιάζουν το θέμα.


Αναφέρει, επίσης, ότι «πέτρες να πετάξεις στο κεφάλι της και η Ελλάδα θα πνιγεί στο Αιγαίο».

Και συνέχισε: «Εσύ, βρε αδερφέ, με 9 εκατομμύρια πώς θα νικήσεις τα 90 εκατομμύρια; Πάρε τους Γάλλους, πάρε τους όλους, πάρε και την Αμερική. Μα, καλά, η Αμερική θα πεθάνει για σένα βρε πρόβατο;».

«Αφελείς άνθρωποι, δεν δουλεύει το μυαλό τους. Υπάρχει κάτι που δεν το έχουν καταλάβει οι Ελληνες. Δεν σας λέω πως είναι κεφάλες;» επιμένει, για να καταλήξει:

«Ο Μητσοτάκης δεν έμοιασε καθόλου στον πατέρα του. Βρε αδερφέ, γίνεται να έχεις εμπιστοσύνη στους Γάλλους;».

Έχει ξαναχτυπήσει ο Τζασίν

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες είχε σηκώσει κουρνιαχτό, προβλέποντας πόλεμο ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Μιλώντας πάλι στο CNN Turk, είχε δηλώσει: «Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σε αυτήν την πλευρά είναι οι Ρώσοι και στην άλλη πλευρά είναι οι Αμερικανοί. Γιατί;

»Επειδή οι Αμερικανοί δεν παραχώρησαν αυτήν την περιοχή (που ελέγχουν οι Κούρδοι) σ’ εμάς. Ανέπτυξαν συστήματα ραντάρ Patriot εκεί. Μας απειλούν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πώς να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Και πρόσθεσε: «Η περιοχή εκεί είναι επίπεδη γη πάνω από όλα. Εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να πάνε σε πόλεμο μαζί μας, θα χτυπήσουμε την Αμερική. Ο κ. πρόεδρός μας έχει ήδη πει. Ημουν στο Προεδρικό Παλάτι όταν το είπε: “εάν εσείς (οι Αμερικανοί) δεν αποσύρετε τους στρατιώτες σας, θα ανοίξουμε πυρ εναντίον τους”».