Με αιχμηρό τρόπο απάντησε το υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης στις αιτιάσεις του Χρ. Σπίρτση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δακρυγόνα της ΕΛΑΣ έξω από το Εφετείο κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  «Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότοφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας» ήταν η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

 Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης στη δήλωση του, αφού κάνει αναφορά στην ιστορική απόφαση «που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση», ζητάει δημόσιες εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και απευθύνει το ερώτημα, αν χρειαζόταν η χρήση χημικών «λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης».