Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα

Mε αφορμή βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο διαφαίνεται φωτοβολίδα
κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετήθηκε για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις πυρκαγιές στη χώρα. 

«Σήμερα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Δασκαλειό, στην Κερατέα. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε στα πρώτα σπίτια. Αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας να εισηγηθεί την εκκένωση του οικισμού Πανόραμα» ανέφερε ο υπουργός. «Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, να εξαπλωθεί και να οφείλεται σε χρήση φωτοβολίδας» εξήγησε.

Όπως ανέφερε, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των Πυροσβεστών η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά, ενώ πρόσθεσε ότι το περιστατικό ερευνάται από τη Ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Βίλια

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί, όμως εκεί παραμένουν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την περίμετρο.

Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν μέχρι να τεθεί σε πλήρη έλεγχο. Την περιοχή εποπτεύουν ισχυρές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του Πυροσεβστικού Σώματος.

Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 18 ελικόπτερα, καθώς και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.