«Όλοι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να αλλάξουμε τις αδικίες τις οποίες επανειλημμένως έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά

O υποψήφιος για την ηγεσία τoυ Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης
  στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας βρέθηκε στην Κρήτη κι έδωσε μια συνέντευξή που δήλωσε πως: «Σήμερα χρειάζεται ένα κανονικό ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο».

Ειδικότερα, ο κ. Χρηστίδης μίλησε στον «αέρα» του CRETA TV κι επισήμανε ότι: «Η υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προέκυψε ως μια βαθιά πολιτική ανάγκη να εκφραστεί ένας χώρος τον οποίο υπηρέτησα πολλά χρόνια, ένας χώρος τον οποίο είδαμε να φτάνει στο 4% και σιγά σιγά με την προσπάθεια, την τόλμη, τη γενναιότητα, την ανθρωπιά της Φώφης Γεννηματά να ξαναχτίζεται, να κερδίζει την πολιτική του αυτονομία και σήμερα να συζητά πώς θα ξαναγίνει πρωταγωνιστικός πόλος του συστήματος».

Και συνέχισε: «Δεν θα συνεχίσουμε και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ως ένα κόμμα που είναι μικρομεσαίο. Η δική μας παράταξη έχει ιστορική βάση στις μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στη χώρα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός ο οποίος έδωσε φωνή στους μη προνομιούχους το 1981, άλλαξε την Ελλάδα, δημιούργησε την ελπίδα, την καινοτομία, την πρωτοπορία, θεσμούς οι οποίοι έδωσαν φωνή σε κάθε γενιά».

Τι είπε για την νεολαία

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας σημείωσε πως: «Σήμερα χρειάζεται ένα κανονικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μιλάει στην ψυχή, στο συναίσθημα αλλά και στο μυαλό των Ελλήνων. Ημουν πάντοτε ΠΑΣΟΚ, από τα χρόνια της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας. Αυτήν τη στιγμή δεν δίνουμε μια μάχη συμβόλων, δεν δίνουμε μια μάχη για το παρελθόν, δίνουμε μια μάχη βαθιά πολιτική».

Ο ήλιος ήταν, είναι και θα παραμείνει ο σηματοδότης μας, ο φάρος της παράταξής μας. Είναι το σύμβολο που έπιασε την καρδιά και το συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα το νοσταλγούμε, γιατί ταυτίστηκε με πολιτικές οι οποίες έδωσαν φωνή στον αγρότη και την αγρότισσα, στον μικρομεσαίο».

Στη συνεχεία, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής είπε: «Η δική μας γενιά δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα χτίσει ένα σπίτι, ότι θα κάνει οικογένεια, όπως έκαναν οι γονείς μας και σε ηλικία πολύ μικρότερη από εμάς. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της δικιάς μου γενιάς είναι απογοητευμένο και οργισμένο με τους πολιτικούς».

«Δεν είμαστε εδώ για να έχουμε οδηγούς, δεν είμαστε εδώ για να έχουμε ωραία γραφειάκια. Είμαστε εδώ για να αφουγκραστούμε τον πολίτη, ο οποίος σήμερα υποφέρει από την ακρίβεια, από την αδικία», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Χρηστίδης συνέχισε την συνέντευξη έχοντας ως κεντρικό μήνυμα: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες, εάν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όλοι οι πολίτες».

Και συνέχισε: «Όλοι πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να αλλάξουμε τις αδικίες τις οποίες επανειλημμένως έχουν υποστεί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ακόμη, έκανε λόγο για «ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Δύο φορές ο κ. Μητσοτάκης έχει πανηγυρίσει το τέλος της πανδημίας, επαναλαμβάνει δύο χρόνια τώρα τα ίδια λάθη όσον αφορά τη λήψη μέτρων, τα οποία δεν τα εφαρμόζουν ούτε οι ίδιοι οι υπουργοί του».
«Εχουμε και τους κ. Γεωργιάδηδες της κυβέρνησης, οι οποίοι βγαίνουν και δηλώνουν “μη σώσουν και εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι”, γεγονός το οποίο ρίχνει λάδι στη φωτιά και δημιουργεί αμηχανία και ανασφάλεια στον κόσμο. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα πειθούς, όχι να σπαταλάμε χρήματα σε καμπάνιες αναποτελεσματικές. Η κυβέρνηση, εκτός από αναποτελεσματική, αποδεικνύεται και φοβική».

Τέλος, σχετικά με τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα πριν από την εκλογική διαδικασία, όπως είναι το debate σημείωσε: «Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο ώστε να κάτσουμε όλοι οι υποψήφιοι γύρω από το ίδιο τραπέζι και να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, ευθύτητα και αυθορμητισμό στα ερωτήματα των δημοσιογράφων».