Τι είπε για συνδικάτα και απεργίες

Με βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού και «σκληρή γλώσσα» σε σχόλιό του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έστειλε το «μήνυμά» του σε «εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς» και συνδικαλιστές.

Μάλιστα, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους» και τόνισε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας θα είναι υποχρεωτικό.

«Προστασία, αλλά όχι ασυδοσία»

Με αφορμή το Εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και στο Twitter: «Σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα! Γι’ αυτό με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τον συνδικαλισμό: Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία 33% σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης όταν κρίνει τις απεργίες παράνομες. Αστική ευθύνη για όσους συνδικαλιστές παρανομούν κατά τη διάρκεια των απεργιών. Διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο. Υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας. Τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από κόμματα και εργοδότες. Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό!».

Με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τον συνδικαλισμό.

Σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα! Γι’ αυτό με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας μπαίνουν νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες για τον συνδικαλισμό: Ελάχιστη εγγυημένη υπηρεσία 33% σε κλάδους κοινής ωφέλειας κατά τη διάρκεια της απεργίας. Σεβασμός των αποφάσεων της Δικαιοσύνης όταν κρίνει τις απεργίες παράνομες. Αστική ευθύνη για όσους συνδικαλιστές παρανομούν κατά τη διάρκεια των απεργιών. Διαφάνεια στα συνδικάτα με εγγραφή σε ηλεκτρονικό μητρώο. Υποχρεωτικό το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για κήρυξη απεργίας. Τέλος στη χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων από κόμματα και εργοδότες. Προστασία αλλά όχι ασυδοσία στον συνδικαλισμό!

Δημοσιεύτηκε από Kostis Hatzidakis στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021