Η κυβέρνηση έθεσε από την αρχή ως προτεραιότητα την δημόσια υγεία, καθώς ουδείς μπορεί να είναι αδιάφορος στον αριθμό των θυμάτων από τον κορονοϊό, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν συνέπειες από την πανδημία, ενώ είπε πως με το εμβόλιο δημιουργείται μια ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και θα ακολουθήσει μια ισχυρή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο.

Ανέφερε ακόμα πως η κυβέρνηση εξαντλεί τις δυνατότητες προκειμένου να βοηθήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αναφορικά με το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, ο κ. Χατζηδάκης 

είπε πως μέσα σε 50 λεπτά εξαντλήθηκαν τα χρήματα του προγράμματος στην Αττική και σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά προγράμματα τα επόμενα χρόνια.

Για την μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ σε ποσοστό 49% είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και πως θα δώσει τεράστια ταμειακή ένεση στη ΔΕΗ.

Απέρριψε ότι αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ σε ότι αφορά την εισαγωγή του συστήματος για την χονδρεμπορική της ενέργειας που λειτουργεί μέσω του χρηματιστηρίου είπε ότι έγιναν κάποια παιχνίδια και
υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου. 

Ακόμα, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σύστημα βοήθησε μέσω του ανταγωνισμού στη μείωση των τιμών ενέργειας