Ο υπουργός συναντήθηκε με τους επικεφαλής των θεσμών στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας

Ο  υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με τους επικεφαλής των θεσμών την Τρίτη 19/10, στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τέλος, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά, υπογραμμίζοντας ότι για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα για λόγους τόσο κοινωνικούς όσο και πολιτικούς και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μία μνημονιακή υποχρέωση.