«Αν υπήρχε ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει εκπρόσωπο στη Διακομματική για την Πολιτική Προστασία», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Σε μια πιο προσωπική αναφορά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε ότι τα ζητήματα πολιτικής προστασίας χρειάζονται συνεργασία.

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής. Δεν είναι ζητήματα μικροκομματικά. Είναι ζητήματα που χρειάζεται συνεργασία. Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς ενώ στη συνέχεια εστίασε στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για την Πολιτική Προστασία και σε σχετική επιστολή που είχε σταλεί στον Αλέξη Τσίπρα.

«Λυπάμαι και χωρίς να έχω οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά εάν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον, από τις 7 Ιουλίου που έχουμε αποστείλει επιστολές στους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τον ορισμό Εκπροσώπων στη Διακομματική επιτροπή Συναντίληψης και Συνεργασίας για τα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ορίσει. Γιατί μέχρι χθες δεν είχε ορίσει ακόμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου»

«Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου», συμπκλήρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι βρίσκεται στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτησή του. «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα, αφήστε με λίγο να ολοκληρώσω σας παρακαλώ πάρα πολύ. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική. Δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Μοιράστηκα με τον Πρωθυπουργό ένα όραμα για τη δημιουργία ενός εθνικού μηχανισμού που τον βλέπετε να εξελίσσεται για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας απέναντι σε αυτή την κλιματική απορρύθμιση. Στην απόλυτη κλιματική απορρύθμιση, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω εξωπραγματικών καταστάσεων. Εγώ παραμένω κρατικός λειτουργός, ένας άνθρωπος του καθήκοντος», σχολίασε.