Οι διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έφτασαν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων(τοπική ώρα· το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδας) για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πρόεδρος Τραμπ φυγαδεύτηκε σε υπόγειο καταφύγιο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Το ίδιο καταφύγιο είχε χρησιμοποιηθεί και κατά την επίθεση των δίδυμων πύργων την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Σε 40 πόλεις έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία τη νύχτα, 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς βρίσκονται σε 15 Πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, ενώ άλλοι 2.000 είναι σε ετοιμότητα εφ’ όσον χρειαστεί.

Καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώνονται σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του δεν μπορούν να συμφωνήσουν στα επόμενα βήματα του Λευκού Οίκου για την αποκλιμάκωση της έντασης, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ που κρατούνταν από έναν λευκό αστυνομικό.

Ο Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους ασκεί πιέσεις ώστε ο πρόεδρος Τραμπ να απευθύνει ένα επίσημο διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος για να δώσει έμφαση στην υποστήριξή του στην τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και στους αστυνομικούς.

Πηγή: parapolitika.gr