Το Πεντάγωνο διεμήνυσε ότι αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα η επικοινωνία με τους Ταλιμπάν και η ως ένα βαθμό σύγκλιση σε ορισμένα θέματα

Μέσα στο χάος και τον τρόμο που επικρατούν στην Καμπούλ για την επόμενη ημέρα με την επικράτηση των Ταλιμπάν, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν και αξιωματούχων του επιτελείου του, επικεντρώνονται όχι στο χτίσιμο έθνους στο Αφγανιστάν αλλά στην όσο το δυνατόν πιο ασφαλή απομάκρυνση, από τη χώρα, Αμερικανών πολιτών και ευάλωτων Αφγανών.

Σε νέα τακτική ενημέρωσή του, το Πεντάγωνο διεμήνυσε ότι αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα η επικοινωνία με τους Ταλιμπάν και η ως ένα βαθμό σύγκλιση σε ορισμένα θέματα.

Δόθηκε, δε, έμφαση στο γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει εκατέρωθεν επιθετικές ενέργειες ανάμεσα σε Ταλιμπάν και αμερικανικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, πάνω από 5.200 στρατεύματα των ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Καμπούλ. Όπως έγινε γνωστό, περίπου 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, με τη βοήθεια του αμερικανικού στρατού, τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, όταν ρωτήθηκε εάν η 31η Αυγούστου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για την έξοδο όλων των αμερικανικών δυνάμεων από τις ΗΠΑ, απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

«Δεν έχει υπάρξει απόφαση που να αλλάζει τη συγκεκριμένη προθεσμία. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε να τηρηθεί η προθεσμία και να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: parapolitika.gr