Η ρήξη της Μέγκαν και του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας επιβεβαιώθηκε με την εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σοκ, με τη Μέγκαν Μαρκλ να λέει ότι σκέφτηκε την αυτοκτονία όταν ζούσε στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, ενώ το χρώμα του δέρματος που μπορεί να είχε ο γιος της προκαλούσε ανησυχίες.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ, με την Μέγκαν Μαρκλ να κατηγορεί ουσιαστικά το παλάτι ότι υποκινούσε τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι υπήρχε μια σαφής πρόθεση να δημιουργηθούν δύο πόλοι, ο ένας της κακιάς Μέγκαν και ο άλλος της καλής Κέιτ, ο καβγάς με την Κέιτ πριν το γάμο της Μέγκαν Μαρκλ, ο οποίος κατά την δούκισσα του Σάσεξ ήταν η αρχή του κακού και κυρίως η διαρροή για τον καβγά εκείνο με την ιστορία αντεστραμμένη ήταν όπως φαίνεται καθοριστικά για την Μέγκαν Μαρκλ, την ψυχική της υγεία και την απόφασή με τον Χάρι να φύγουν από το παλάτι.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του παλατιού πραγματοποιούν συναντήσεις με αντικείμενο τη διαχείριση της κρίσης, με τον ανταποκριτή του BBC να σημειώνει πως «είναι όλο και πιο μη βιώσιμο για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ να μην πουν τίποτα» αναφορικά με τους ισχυρισμούς του Χάρι και της Μέγκαν. Ωστόσο, το παλάτι δεν θέλει να βιαστεί για να πει κάτι.

Η Daily Mail μεταδίδει πως το παλάτι έχει παραλύσει από τον «τρόμο και την απογοήτευση», με τον πρίγκιπα Χάρι να κατηγορείται ότι «ανατίναξε την οικογένειά του». Από την πλευρά της, η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να αρνείται να υπογράψει μια δήλωση – απάντηση.

Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχαν στις κρίσιμες συζητήσεις σχετικά με την αντίδρασή τους στις αποκαλύψεις του Χάρι και της συζύγου του.

Με την πίεση να αυξάνεται για να δοθεί μια απάντηση σήμερα, πηγές από το παλάτι έκαναν λόγο για ένα κλίμα «έντονου προσωπικού σοκ και θλίψης» που ο πρίγκιπας «πάτησε το πυρνηικό κουμπί για την ίδια του την οικογένεια».

Η έρευνα της YouGov σε δείγμα 2.111 ενηλίκων, έδειξε ότι το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί τη συνέντευξη «ανάρμοστη» ενώ το 21% την ενέκρινε. Επιπλέον, το 33% των Βρετανών υποστηρίζει ότι δεν αισθάνεται συμπάθεια για τους Σάσεξ σε αντιθεση με το 12% που τους θεωρεί συμπαθέστατους.

Πάντως, με την Εκκλησία της Αγγλίας, όπως ισχυρίζεται στο ρεπορτάζ της η «Daily Mail», η Μέγκαν δεν παντρεύτηκε κρυφά τον αγαπημένο της Χάρι καθώς κάθε γάμος απαιτεί τουλάχιστον δύο μάρτυρες ώστε να είναι νόμιμος. Η δούκισσα του Σάσεξ όπως και ο Χάρι δήλωσαν στην Όπρα πως έβαλαν βέρα στο δεξί παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου που τους ευλόγησε. Το ζευγάρι είπε επίσης πως έχουν μια τέτοια φωτογραφία καδραρισμένη στην κρεβατοκάμαρά τους, στην έπαυλή τους στην Καλιφόρνια. Ένα μέγαρο αξίας 14,5 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: parapolitika.gr